1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Açlık Grevi' ve Leyla Güven'in Durumu
HDP Hedefte: Parti Binaları Ateşe Verildi

HDP Hedefte: Parti Binaları Ateşe Verildi

Kayseri'de askerleri taşıyan otobüse yönelik gerçekleşen bombalı saldırının ardından HDP'nin 5 il, 14 ilçe ve genel merkez binasına saldırı yapıldı.

A+A-

Kayseri'de askerleri taşıyan otobüse yönelik gerçekleşen bombalı saldırının ardından HDP'nin 5 il, 14 ilçe ve genel merkez binasına saldırı yapıldı. Kayseri’den başlayan saldırılar bugün de sürerken, Kırşehir’de 22 HDP’li gözaltına alındı. İstanbul Beylikdüzü parti binasına da bomba atıldığı ileri sürüldü. 
Kayseri'de askerleri taşıyan otobüse gerçekleşen bombalı saldırıyla 14 askerin yaşamını yitirmesinden sonra HDP'lilere yönelik saldırılar sürüyor. Patlamanın hemen ardından HDP’ye yönelik Kayseri’de başlayan saldırılar diğer kentlere yayıldı. Irkçı sloganlar atan gruplar, bazı parti binalarını ateşe verdi. HDP Genel Merkez verilerine göre, dünden bu yana 5 il, 14 ilçe ve genel merkez binasına saldırı yapıldı. 

KAYSERİ 
Özel komandoları taşıyan otobüse yönelik bombalı saldırıdan sonra HDP’ye yönelik ilk saldırı dün Kayseri’de gerçekleşti. Bombalı saldırıdan hemen sonra ardından bir grup, HDP Kayseri il binasına saldırı düzenledi. Irkçı sloganlar atan grup önce parti binasının camlarını taşladı, sonra içeri girdi. 
Binayı ateşe veren grup, parti binasına MHP bayrağını astı. İçeri giren grup binayı ateşe verdi. HDP'lilerden alınan bilgilere göre, parti binasında kimse bulunmuyor. Ancak internet üzerinden yapılan bazı canlı yayınlarda, parti binası içerisinde bir kişinin olduğu görülüyor. 
Polisin de bulunduğu bina dışında bekleyen grup daha sonra “Dişe diş kana kan intikam" sloganıyla Cumhuriyet Meydanı'na yürüyerek, yoldan geçen Kürt öğrencilere saldırdığı bildirildi. 
EMEP, DİSK VE CHP'YE DE SALDIRI 
Daha sonra tekrardan toplanan grup, demokratik kitle örgüt ve siyasi partilere saldırmaya başladı. Saldırıdan hemen sonra HDP binasını ateşe veren grup, ardından EMEP Kayseri il binasına girdi. Saldırı esnasında binada kimsenin olmadığı öğrenildi. Daha sonra grup, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Kayseri binasına da girdiği ve binayı ateşe vermek istediği öğrenildi.
Grup en son CHP il binasına saldırı düzenlemek istedi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, grubun CHP binasına girmesini engelledi. Öte yandan çevrede bulunan CHP'li gençler darp edildi ve bir CHP'li gencin Kayseri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.
Öte yandan kent merkezinde bazı Kürt işçilerine de saldırı düzenlendiği belirtildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'nün kentte bin polis takviyesi istediği gelen bilgiler arasında. 
Kayseri’den sonra HDP’ye saldırılar diğer kentlere sıçradı. 
İSTANBUL
İstanbul'un birçok ilçesinde de HDP binalarına yönelik saldırılar vardı. Beylikdüzü ilçe binasına bir grup tarafından saldırı düzenlendi, saldırı sırasında büyük bir patlama sesi duyuldu. Binanın bulunduğu yere çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Hükümete yakın medyanın “Doğal gaz sıkışması” dediği saldırı ve patlamanın ayrıntıları gündüz ortaya çıktı. Parti binasındaki hasar, sabah parti binasına giden yöneticiler tarafından fotoğraflandı. 
HDP Beylikdüzü ilçe üyesi Mehmet Çelik, içeride iki bombanın patlatıldığını söyledi. Ne tür bombanın olduğu henüz belirlenemezken, içeride bulunan tüm eşyalar ve evrakların yakıldığını dile getiren Çelik, ayrıca duvarlara da, “Geldik yoktunuz” şeklinde yazılamalarının da yapıldığının bilgisini verdi. Çelik, olay yeri inceleme ekiplerinin incelemelerde bulunduğunu ve konuya ilişkin hiçbir açıklama yapılmadığını belirtti. 
İstanbul'daki saldırılar sadece Beylikdüzü ile sınırlı değildi. HDP Bağcılar İlçe Örgütü binası önünde toplanan bir grup, tekbir getirip ırkçı slogan atmaya başladı. Grubun havai fişekle ateşe verdiği bina içinde kimsenin olmadığı öğrenildi. 
HDP Üsküdar ilçe binası önünde toplanan bir diğer grup ellerinde Türk bayraklarıyla ırkçı sloganlar atmaya başladı. İlçe binasının kapalı olduğu ve içeride kimsenin olmadığı öğrenilirken polisin bina önünde beklediği belirtildi.
HDP'nin Kartal ilçe binasına giren grubun içerdeki eşyalara zarar verdiği öğrenildi. 
HDP Şişli binası önünde bir araya gelen bir grup, binaya asılan HDP bayraklarını tekbirler eşliğinde yaktı. Sloganlar eşliğinde binaya saldıran gruba polisin müdahale etmemesi dikkat çekti.
İstanbul'daki saldırıların bir diğer adresi de Beykoz ilçe binası oldu. İçeriye giren bir grubun bina içindeki eşyaları tahrip ettiği belirtildi.
Esenyurt HDP ilçe binası da kimliği belirsiz kişilerce kurşunlandı. İçeride kimsenin olmadığı binanın camları ise hasar gördü.
HDP SALDIRILARINDA 9 GÖZALTI 
Bayrampaşa, Kartal ve Beylikdüzü'nde bulunan HDP ilçe binalarında dün akşam yaşanan saldırılara ilişkin 9 kişi gözaltına alındı. HDP Bayrampaşa ilçe binasına taş atılarak camlarınının kırılmasıyla ilgili olarak M.U., M.İ.S., S. A. ve S.T., Kartal HDP ilçe binasına girilip içerideki eşyalara zarar verilmesiyle ilgili olarak M.S., F.B., Y.K. ve İ.B.'yi ve Beylikdüzü HDP ilçe binasına yönelik saldırıyla ilgili olarak da M.C.S gözaltına alındı.
ESKİŞEHİR 
Saldırıların bir merkezi de Eskişehir oldu. Partinin Gençlik Meclisi üyeleri, HDP binasından çıktığı esnada sopalı bir grubun saldırısına maruz kaldı. Akşam saatlerinde gerçekleşen olayda saldırıya karşılık verilmesiyle saldırgan grup dağıldı. Saldırının ardından evlerine doğru giden HDP üyeleri Z.Y. ve E.K. isimli iki kadın, ikinci kez saldırıya uğradı. Saldırganlar bölgeden kaçarak uzaklaşırken, polisler saldırıya uğrayan kadınları gözaltına aldı.
Saldırı öncesi sosyal paylaşım ağı olan Facebook'ta TOLUNAY isimli kullanıcı tarafından “Şiddete ihtiyacım var bu gece sokaklar tehlikeli" paylaşımı dikkat çekerken, saldırı sonrası ise, “Eskişehir’de HDP binası basıldı. Burası Eskişehir. Bu gece Eskişehir sokakları av alan” paylaşımında bulunuldu. 
Gece saatlerinde HDP il binasının bulunduğu caddede bir grubun toplanması üzerine polisin parti binasının giriş kapısını zincirlediği bildirildi.
İZMİR
HDP İzmir Bornova ilçe binasına yüzü kar maskeli yaklaşık 20 kişiden oluşan bir grup saldırdı. Sosyal medya hesaplarında yayınladıkları videoda grubun sık sık ırkçı sloganlar ve cinsiyetçi küfürler ederek taş ve sopalarla ilçe binasının kapısını zorladıkları görüldü. 
HDP Bayraklı ilçe binasına da gece geç saatlerde silahlı saldırı düzenlendi. İzmir Yamanlar'da bulunan parti binasına gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce pompalı tüfekle ateş açıldı. Açılan ateş sonucu kurşunlar zemin katta bulunan ilçe binasına isabet etmezken, birinci katta bulunan aile evinin camları kırıldı. Saldırıda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.
Öte yandan HDP Buca ilçe binasına taşlarla saldıran bir grup ise binanın camlarını kırdı. İlçe binasının kapısını kırarak içeri giren ve binadaki eşyaları tahrip eden saldırganlar daha sonra ırkçı sloganlar atarak dağıldı. 
ERZİNCAN
Akşam saatlerinde Erzincan merkezdeki Ordu Caddesi üzerinde bulunan HDP İl binasına saldırıda bulunuldu. Saldırıyı yapanlar belirlenmezken il binasında bulunan parti tabelası parçalanarak yerine Türk bayrağı asıldı.
Olayın ardından HDP Erzincan İl Eşbaşkanı ve partili yöneticiler Emniyete giderek, saldırganların bulunarak cezalandırılması için suç duyurusunda bulundu. 
KOCAELİ
Kocaeli'nin Darıca ilçesine bağlı Osmangazi Mahallesi'nde de HDP Darıca İlçe Örgütü binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı. Mermiler camlara isabet ederken, olay sırasında binada kimsenin olmadığı ifade edildi.
İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, binada inceleme yapıp, şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
ÇANAKKALE 
Çanakkale’de de akşam saatlerinde 4-5 kişilik bir grup, HDP Çanakkale İl binasına saldırdı. Parti binasının camlarına taş atmaya başlayan grubu gören HDP’liler ise saldırganları engellemeye çalıştı. Bu sırada olaya polis müdahale etti. Birkaç gündür polis ekiplerinin nöbet tuttuğu HDP il binası önünde meydana gelen olayda 2 HDP’linin gözaltına alındığı, sağlık kontrolünde geçirildikten sonra Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldükleri öğrenildi. HDP il binasının ise camları ve tabelasının atılan taşlarla kırıldığı görüldü.
ADANA 
Adana'nın Çukurova İlçesi Kenan Evren Bulvarı üzerinde bir araya gelen bir grup, ırkçı sloganlar atarak HDP Çukurova İlçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Bina önüne gelen grup, taşlarla saldırırken bina önünde asılı bulunan bayrakları ise ateşe verdi. Bina önünde ateş yakan gruba olay yerine gelen polis engel olmaya çalıştı. Bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı. Bina önünde çıkan yangın ise polislerce söndürüldü. Polisin bina önündeki bekleyişi ise devam ediyor.
BURSA
Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bulunan HDP Yıldırım İlçe örgütü binası da bir grup tarafından ateşe verildi. Binanın büyük oranda kullanılamaz hale geldiği belirtildi.
ANKARA
HDP binalarına yönelik saldırıların yaşandığı yerlerden biri de Ankara oldu. Yenimahalle HDP ilçe binasının kapılarını kırarak içeri giren yaklaşık 30-40 kişilik grup kapı ve pencereler ile içerideki malzemeleri kırdı. Grup yanı sıra bina içerisindeki evrakları da dışarı çıkararak yaktı. 
Partililerin olmadığı saatte içeri giren grup tarafından binaya gerçekleştirilen saldırının ardından, ırkçı sloganlarla olay yerinden dağıldı. Tüm bunlar olurken olay yerinde ise polisin gelmemesi dikkat çeken bir durum oldu.
KIRŞEHİR’DE 22 GÖZALTI 
Kayseri’de askerlere dönük bombalı saldırının ardından bir kez daha hedefe konulan HDP’ye yönelik birçok yerde saldırılar gerçekleşirken, Kırşehir’de gözaltı operasyonu yapıldı. Birçok adrese eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda İl Eş Başkanı Demet Resuloğlu Çetin, il yöneticileri Saim Özdemir ve Eşref Odabaşı’nın da aralarında olduğu 22 yönetici ve üye gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar il emniyet müdürlüğüne götürüldü. 
SİLOPİ BİNASINA BASKIN 
Şırnak’ın Silopi ilçesinde HDP ilçe binasına sabah kimsenin olmadığı saatte polisler tarafından baskın düzenlendi. Düzenlenen baskında eşyalar dağıtılıp, pankartlar sökülerek yerlere atıldı. Arama sırasında parti yöneticilerine haber verilmezken, polis tarafından tutulan tutanak binaya bırakıldı. Dün akşam saatlerinde de HDP İlçe Eşbaşkanları Ali Balin ve Aycan Azma gözaltına alınmıştı.
HDP: 5 İL VE 14 İLÇE BİNASI SALDIRIYA UĞRADI 
HDP Genel Merkezi tarafından paylaşılan bilgilere göre, dünden bu yana 14 ilçe binası, 5 il binası ve genel merkez binası saldırıya uğradı. HDP tarafından paylaşılan bilgi notuna göre yaşanan saldırılar ve ayrıntılar şu şekilde:
* Kayseri’deki saldırısının hemen ardından Kayseri il binası saldırıya uğrarken, bütün eşyalar, resmi evraklarla birlikte talan edilip ardından da ateşe verildi. 
* Yalova il binası bir grup tarafından sarıldı. İçeride bulunan 4 yöneticive 7 yaşındaki bir çocuk saatler sonra tahliye edildi.
* İstanbul’da Bayrampaşa, Eyüp ilçe binalarına taşlı saldırı yapıldı. Beykoz ilçe binası tamamen tahrip edildi. Bağcılar ilçe binasına zorla girilmeye çalışıldı ve kapılar zorlandı.Kartal ilçe binası bir grup tarafından talan edildi, bütün eşyalar tahrip edildi. Esenyurt ilçe binası silahla saldırı uğradı. Binaya 100’ün üzerinde mermi isabet etti. Beylikdüzü ilçe binası demir levyeli, yüzleri kapalı bir grup tarafından kundaklandı. Hemen akabinde 2 adet ses bombası atıldı. İş hanının içine girilmesini engellemeye çalışan güvenlik görevlisine bıçak çekildi, o sırada kırılan camlardan dolayı hafif şekilde yaralandı. İlçe binası tamamen yakılırken, olay yeri inceleme polisleri, parti yöneticilerinin binaya yaklaşmasını engelledi.
* Erzincan il örgütümüzün olduğu binanın girişindeki tabelataşlı saldırı sonrası kırıldı. 
* Ankara Yenimahalle ilçe binası 25-30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Binada bulunan bütün eşyalar dışarı çıkarılıp yakıldı. 
* Çanakkale’de il binasının olduğu binaya bir grup taşlı saldırı gerçekleştirdi. 
* Kocaeli Darıca ilçesi binasına plakası sökülü bir araçtan 4- 5 el pompalı silahla ateş edildi. 
* Adana Çukurova ilçe binası tamamen tahrip edildi. 
* Bursa Yıldırım ilçe binası tamamen tahrip edilerek, yakıldı.
* İzmir Buca ilçe binasına giren bir grup parti tabelasını söktü, binayı talan etti. Bayraklı ilçe binası gece 02.00’de silahlı saldırıya uğradı. 
* Eskişehir il yöneticisi Zelal Yardımcı ve Tepebaşı İlçe EşbaşkanıEmine Kaya’ya önce bir grup saldırdı ardından polisler tarafından gözaltına alındı. 
* Genel merkez binasına saat 21:00 sularında 5 kişilik bir grup geldi, sözlü tacizde bulundu. 22:30 sularında 3 kişilik bir grup geldi. Aynı şekilde sözlü tacizde bulundu. 23:15 sularında aynı 3 kişi tekrar geldi. Polis tarafından uzaklaştırıldı, gözaltı işlemi yapılmadı.Genel Merkezimiz 01:15 sularında kundaklanmaya çalışıldı ve garajımızda bulunan araçlarımız ateşe verilmek istendi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.