1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Karamollaoğlu, Akşener ile Görüştü
Hdp Grup Toplantısı Boş Sıralar Karşısında Yapıldı

Hdp Grup Toplantısı Boş Sıralar Karşısında Yapıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Toplantısı boş sıralar karşısında yapıldı.

A+A-

HDP Grup Toplantısı bugün boş salonda gerçekleşti.

Toplantıya katılmak isteyenlerin bir kısmının salona girmesine izin verilmeyince, diğer ziyaretçiler, vekiller ve grup danışmanları durumu protesto etmek için grup toplantısına katılmadı.

HDP Diyarbakır milletvekili ve Grup Başkanvekili Çağlar Demirel’in moderatörlük yaptığı grup toplantısında, HDP Diyarbakır vekili Ziya Pir ve HDP Siirt vekili Besime Konca divandaydı.

HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen boş salona yaptığı konuşmada “Bu manzara Meclis'in ayıbıdır” dedi.

Kapatılan kurum temsilcileri gelecekti

HDP eşbaşkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasının ardından geçen hafta yapılan grup toplantısına büyükelçiler katılmıştı.

Bu haftaki grup toplantısının da OHAL Kanunuyla kapatılan derneklerden temsilcilerin katılımıyla gerçekleşmesi planlanıyordu.

“Geçen haftaki sloganlar yüzünden” denildi

Ancak geçen haftaki grup toplantısına katılmak için ismini yazdıran ve çeşitli sebeplerle geçen haftaki toplantıya katılamayan kişiler, bugün Meclis’e alınmadı.

Toplantıya katılımın engellenmesi ile ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, kapıdaki görevliler içeri alınmayan ziyaretçilere “geçen haftaki grup toplantısında atılan sloganlar nedeniyle” katılımın engellendiğini söyledi.

Bilgen: Bizde camdan değil, candan konuşulur

HDP Grup Başkanvekili Demirel “Partimize yönelik ilgi arttıkça ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Şimdi de grup toplantımız için gelen halkı içeri almadılar” dedi.

Boş salonda bir konuşma yapan Bilgen, “Bu manzara Meclis'in ayıbıdır. Bizde camdan değil, candan konuşulur. Söyleyecek sözümüz de var, söylemeye yüzümüz de” derken, son dönemde yaşanan baskıları dile getirdi:

“Gerginlik olmasın' diye Boğaziçi'ne bir AKP'linin kardeşini rektör atadılar. Dayanışma derneklerini kapattılar.

“Eşbaşkanlarımızın iki satır mesajından, posterlerinden korkuyorlar. 'İrademe dokunma' pankartının korkusuyla yaşıyorlar.

"Cumhurbaşkanı 'OHAL sorun olmuyor, herkes içine gücüne gidiyor' diyor ama haberi yok galiba, binlerce insan işinden atıldı.

"'Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı bitti. İnsanlar evlerine giriyor' diyorlar ama Şırnak'ta sokak kalmadı, girilecek ev kalmadı.

"Bakanların çocukları şehit olmayı diliyor ama bedelli askerlik yapıldığında şehit olunamayacağını galiba bilmiyorlar.”

Bilgen, Anayasa görüşmelerine ilişkin CHP'ye “Zamanında HDP'nin dışlanmasına hayır deseydiniz, bugün siz de dışlanamazdınız” diye seslendi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.