HDP Eş Genel Başkanı Buldan Kars’ta

HDP Eş Genel Başkanı Buldan Kars’ta

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Demokratik Mücadele” programı kapsamında bölge belediyelerini ziyaret kapsamında Kars'a geldi.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Demokratik Mücadele” programı kapsamında bölge belediyelerini ziyaret kapsamında Kars'a geldi.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, “Demokratik Mücadele” programı kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'a HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, Hakkari Milletvekili Sait Dede, Iğdır Milletvekili Habip Eksik, yerine kayyum atanan Iğdır Belediye Eşbaşkanı Eylem Çelik ve parti yöneticileri eşlik etti.

Buldan ve beraberindekileri Kars’ın girişinde Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen ile parti yöneticileri karşıladı. Partililer eşliğinde HDP İl Başkanlığı binasına geçen Buldan, gündeme dair açıklamalarda bulundu.  

hdp-kars-006.jpg

Buldan, “İttifak tartışmalarına ilişkin, kimse kapalı kapılar ardından HDP ile ittifak görüşmeleri yapmayacak. Halkımız bunu kabul etmiyor. Bunun için kapımız bütün muhalefet partilerine açıktır” dedi.

AKP KAYBETTİKÇE BİZ KAZANIYORUZ

Buldan’ın açıklamaları şöyle: “Şimdi HDP’nin bütün bunlar karşısında diz çökmesini, boyun eğmesini istiyorlar. Kusura bakmayın, HDP Türkiye’nin üçüncü büyük partisidir, HDP milyonların gönlünde taht kuran bir partidir. HDP 7 milyona yakın insanın oy verdiği bir partidir. Bütün televizyon kanallarında HDP kapatılsın veya kapatılmasın tartışmaları var. HDP dört duvardan ibaret bir parti değildir. İnsanların yüreğinde, vicdanında, HDP’yi mahkum edemezsiniz, kapatamazsınız. Bütün bunlar AKP hükümetinin çaresizliğinin göstergesidir. AKP oy kaybettikçe HDP daha çok büyüyor. Bizler Türkiye’de barışın, demokrasinin, özgürlüklerin güvencesiyiz. Bütün bunları son seçimlerde Türkiye halklarına gösterdik, 31 Mart yerel seçimlerinde gösterdik. Her şeye rağmen başarı elde ettik. 23 Haziran seçimlerinde Türkiye’de umut olduğumuzu gösterdik. İstanbul seçimlerinde kazandıran ve kaybettiren pozisyonumuzu gösterdik. Korkuları bundandır.

İTTİFAK TARTIŞMALARI

Kazandıran ve kaybettiren bir pozisyonda olan, milyonlarca insanın oy verdiği bir parti, başkalarına gitmek yerine, diğer partilere kapısını açacak, demokrasinin önünü açacak. İsteyen gelir, isteyen gelmez. Bu kadar açık ve net. Kimse kapalı kapılar ardından HDP ile ittifak görüşmeleri yapmayacak. Halkımız bunu kabul etmiyor. Bunun için kapımız bütün muhalefet partilerine açıktır. Gelecek olan, ittifak yapacak olan bütün muhalefet partilerine kapımız açıktır. Ancak faşizmi, baskıcı ve şiddet politikalarını, gaspı ve kayyımcı anlayışı, ancak ve ancak demokratik mücadelemizi yükselterek, demokrasi yolunda ilerleyerek, yok edebiliriz.”

Konuşma ardından Buldan ve beraberindekiler ziyaret için Kars Belediyesi'ne geçti.

hdp-kars-002.jpg

hdp-kars-003.jpg

hdp-kars-004.jpg

hdp-kars-005.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.