1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Metin Göktepe Mezarı Başında Anıldı
HDKdan Partileşme KARARI ÇIKTI

HDK'dan Partileşme KARARI ÇIKTI

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), yeni bir alternatif oluşturmak için partileşme ve genişleme karar aldığını duyurdu.

A+A-

HDK, 1. Genel Kurulu'nda partileşerek, yerel seçimlere, genel seçimlere ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine etkin katılma kararı aldı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), yeni bir alternatif oluşturmak için partileşme ve genişleme karar aldığını duyurdu.

HDK 12-13 Mayıs tarihlerinde 1. Genel Kurulunu 64 İl'den gelen katılımcılarla Ankara'da gerçekleştidi. Sonuç bildirgesinde "8 Mart, Newroz, ve 1 Mayıs gibi süreçlerden güçlenerek çıktığı" değerlendirilmesinde bulunulurken. Daha geniş kitlelere ulaşmak için HDK'nin kapsayıcılığının arttırılmasına karar verildi.

Partileşme kararı da aldığını açıklayan HDK Sonuç bildirgesinde "Türkiye’de, Ortadoğu’da ve dünyadaki gelişmeleri değerlendiren HDK, bir parti kurarak, Yerel Seçimlere, Cumhurbaşkanlığı Seçimine ve Genel Seçime etkin politik müdahale kararı almıştır. " ifadelerine yer verdi.

HDK'nin sonuç bildirgesinin tamamını okumak için burayı TIKLAYINIZ.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.