1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Hüsnü Mübarek Klinik Olarak ÖLDÜ
Haydar Aliyev Karsta Törenlerle ANILDI

Haydar Aliyev Kars'ta Törenlerle ANILDI

Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Kars'ta düzenlenen törenle anıldı.

A+A-

Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Kars'ta düzenlenen törenle anıldı.

Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev için ölümünün 9. yıl dönümü münasebetiyle tören düzenlendi. Program, şehir merkezinde bulunan ve Aliyev adına düzenlenen parkta başladı. Burada Aliyev'in anıtına çelenk sunuldu, güller bırakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.

Anma programı daha sonra Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu'nda sürdü. Törene Azerbaycan Başkonsolosu Ayhan Süleyman'ın daveti ile Kars Valisi Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sami Özcan ve kamu kurum kuruluşların yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Burada misafirlerine seslenen Başkonsolos Ayhan Süleymanov, Haydar Aliyev'in Hazar Denizi'nin enerji kaynaklarının dünya piyasasına çıkarılmasının yolunu açtığını hatırlatarak, Aliyev'in ülkelerinin kaderini değiştirdiğine değindi.

Haydar Aliyev'in bölgenin çehresini değiştirecek stratejik öneme haiz büyük projelere giden yolun önünü açtığını da vurgulayan Süleymanov, Aliyev'in hayal, ütopya denilen Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'nın inşasını hayata geçirmeyi başardığını aktardı.

Süleymanov, ayrıca, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattının bölge ülkelerine ve Azerbaycan'a sağladığı sosyo-ekonomik faydaları, Bakü-Tiflis-Erzurum doğalgaz hattı ve Bakü-Ahılkelek-Tiflis-Kars demiryolu gibi bölge güvenliğinin sigortası niteliğindeki projeleri dile getirdi.

1994 yılında imzalanan asrın antlaşmalarından sonra Haydar Aliyev'in siyasi vizyonunun devamı niteliğinde olan bir diğer önemli antlaşmanın ise 26 Haziran 2012'de imzalandığını hatırlatan Süleymanov, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde İstanbul'da imzalanan ve yeni proje olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile Azerbaycan'ın enerji kaynaklarının dünyaya çıkış yolunun bir kez daha kardeş Türkiye'ye emanet edildiğini dile getirdi.

Anma programı Haydar Aliyev'in hayatının anlatıldığı slayt gösterisi ile sona erdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.