1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Eğitim-Sen'den 'Kamu Emekçileri' Çağrısı
Haydar Aliyev Kars'ta ANILDI

Haydar Aliyev Kars'ta ANILDI

Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Kars'ta düzenlenen törenle anıldı.

A+A-
Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Kars'ta düzenlenen törenle anıldı.
 
Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev için ölümünün 7. yıl dönümü münasebetiyle tören düzenlendi. Haydar Aliyev Parkı'nda düzenlenen törene Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, AK Parti Kars İl Başkan Yardımcısı Nevzat Şakiroğlu, başkonsolosluk çalışanları ve Karslılar katıldı. Törende Haydar Aliyev büstüne kırmızı karanfiller bırakıldı.
 
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Karslıların Haydar Aliyev'i çok sevdiğini söyledi. Başkonsolos Süleymanov; "Bildiğiniz gibi bugün Azerbaycan halkının milli lideri, tüm Türk halkının görkemli şahsiyeti Haydar Aliyev'in vefatının 7. yılıdır. Bununla ilgili biz burada toplanmış bulunmaktayız. Burada bulunan tüm arkadaşlarımıza, dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Süleymanov, "Bu insan çokluğu da Haydar Aliyev'in Türkiye'de ve Kars şehrinde nasıl sevildiğinin bir kanıtıdır. Haydar Aliyev sadece Azerbaycan için değil tüm Türk halkı için büyük çalışmalarda bulunmuştur. Haydar Aliyev özellikle Kars şehrini çok severdi. Kars'ın önemini hep vurgulamıştır ve cumhurbaşkanlığı döneminde de önce de Kars şehrine gelmişti. Onun burada anıtının olması da Karslıların onu nasıl sevdiğinin bir kanıtıdır" diye konuştu.
 
Haydar Aliyev Parkı'nda yapılan törenin ardından, bir otelin konferans salonundaki programda da Haydar Aliyev'in hayatı anlatıldı, Aliyev'in hayatından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterisi yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum