1. HABERLER

  2. Çılgın Aşık Dehşeti
Haydar Aliyev Kars'ta ANILDI

Haydar Aliyev Kars'ta ANILDI

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, ölümünün 6. yıldönümünde Kars'ta düzenlenen törenle anıldı.

A+A-
Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, ölümünün 6. yıldönümünde Kars'ta düzenlenen törenle anıldı.
Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosluğu, Erzurum Caddesi üzerinde bulunan Haydar Aliyev Parkı'nda düzenlediği törenle, merhum lideri andı. Havanın soğuk olmasından dolayı az sayıda vatandaşın katıldığı anma töreninde bir açıklama yapan Başkonsolos Hasan Sultanoğlu, Aliyev'in uyguladığı politikalarla tüm dikkatleri üzerine çektiğini söyledi. Başkonsolos Hasan Sultanoğlu, "Merhum Haydar Aliyev, hayranlık doğuracak derecede ülke ve dünya çapında tanınmış bir liderdi. Türkiye Azerbaycan münasebetlerinin gelişmesinde Haydar Aliyev'in müstesna rolü vardır. Büyük lider Aliyev'in ortaya koyduğu bağımsızlık politikası bugün de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından devam ettirilmektedir. Bugün bizler büyük devlet adamı merhum Haydar Aliyev'in ölümünün 6. yılını saygıyla, rahmetle yad etmek için buradayız. Bugün muhterem Kars halkının, büyük lider Haydar Aliyev'e karşı olan muhabbetine, sevgisine ve saygısına şahit olduk. Hem Kars halkının, hem de ilimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin gerek çelenklerini gerekse temsilcilerini aramızda görmekten büyük mutluluk duymaktayız. Aramızda bulunanlara ve bütün Kars halkına göstermiş oldukları ilgi, alaka, saygı ve sevgiye teşekkür ediyorum" dedi.
Yeni Azerbaycan Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Prof. Dr. Hacali Necefoğlu ise, Azerbaycan'ın efsanevi lideri Haydar Aliyev'i rahmetle andıklarını belirterek, “Azerbaycan'ın esenliği için hayatı boyunca büyük çaba göstermiş olan değerli lider Haydar Aliyev büyük bir devlet adamıdır. Haydar Aliyev, Azerbaycan'ın istikrar ve gelişme yolunda attığı önemli adımlara önderlik eden büyük bir lider olarak tarihteki yerini almıştır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.