Havacılık Faciası.. Kayseri’de Askeri Eğitim Uçağı Düştü! 

Havacılık Faciası.. Kayseri’de Askeri Eğitim Uçağı Düştü! 

Kayseri’de, 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’ndan eğitim için kalkan SF-260D tipi eğitim uçağı, henüz bilinmeyen nedenle düştü. 

A+A-

Kayseri’de, 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’ndan eğitim için kalkan SF-260D tipi eğitim uçağı, henüz bilinmeyen nedenle düştü. 

Kayseri 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim için kalkan SF-260D tipi eğitim uçağı düştü.

ASKERİ EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, meydana gelen kazada iki pilotun hayatını kaybettiği duyuruldu. 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; MSB, "Kaza kırıma uğrayan eğitim uçağında iki pilotumuz şehit olmuştur" açıklaması yaptı.

Uçağın enkazına ulaşan ekipler, uçakta çıkan yangını söndürürken hayatını kaybeden iki pilotun cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. 

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de başsağlığı mesajı yayınlayarak, "Kahraman silah arkadaşlarımız 4 Haziran tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim" ifadelerine yer verdi.

Düşen uçakta Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ile Hava Pilot Albay Gökhan Özen şehit olduğu ve Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da kazaya ilişkin soruşturma başlattığı kaydedildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA 

Kayseri Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, “Salı günü saat 10:00 sıralarında, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’ndan eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Kocasinan İlçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düşmüştür. Arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır. Eğitim uçağında görevli iki askeri personelimiz (pilot) maalesef şehit olmuştur” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.