1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Bakan Elvan, Traceca Üyesi Ülkelerin Bakanlarıyla Görüştü
Hatimoğulları, 'Bölge Belediyeleri İçin Ellerini Ovuşturanlara Ekmek Çıkmaz'

Hatimoğulları, 'Bölge Belediyeleri İçin Ellerini Ovuşturanlara Ekmek Çıkmaz'

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu.

A+A-

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği haber göre; Grup toplantısında yerel seçimlere ve kayyımlara dair konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Bizim olanı geri alacağız, kendimizi, kentimizi yönetmek üzere yola çıkmış durumdayız" dedi.

Hatimoğulları Hatay'ın rezevr alan ilan edilmesine de, “Bu uygulama tam anlamıyla toprağa da kayyım atama uygulamasıdır. İlla rezerv alan ilan etmek istiyorsan ey Erdoğan, önce sarayı rezerv alan ilan et” diyerek tepki gösterdi. Türkiye'nin İsrail olan askeri ve ticari anlaşmalarını iptal etmemesini de değerlendiren Hatimoğulları, “Sadece kola ve Nescafe ile alıp veremediği var. Bunlar gazel okuyor” dedi.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin Meclis’teki grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

'SADECE KOLA VE NESCAFE İLE ALIP VEREMEDİĞİ VAR'

İsrail'in Gazze'yi işgali hakkında konuşan Tülay Hatimoğulları, Cumhurbaşkanı Erdoğan için şöyle dedi: "Erdoğan Netayahu'ya 'Gazze kasabı' diyor, Lahey'de yargılanmalı diyor. Ama Rojava'da savaş suçu işleyen iktidarın mimarı olduğunu kendisi unutuyor. Lahey'de yargılanacak o kadar çok insan var ki... Bunlardan birisi de Erdoğan'dır."

Hatimoğulları devamında şöyle konuştu: "Söylediğinizin şeyin doğru olduğunu düşünüyoruz ama peki bunun için siz napıyorsunuz? Koca bir hiç. Bugün Türkiye'nin İsrail olan askeri ve ticari anlaşmalarından herhangi birinden vazgeçtiğine tanık olduk mu? Hayır. Sadece kola ve Nescafe ile alıp veremediği var. Onları da politik bir tavır olarak bizlere satıyor. Onları da iç siyaseti de belirlemek için bunu yaptığımı defalarca söyledik. Bunlar gazel okuyor."

'TTB İLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ'

TTB Merkez Konseyi'nin görevden alınması hakkında da değerlendirme yapan HEDEP Eş Genel Başkanı, şunları söyledi: "Sevgili Şebnem Korur Fincancı, bir bilim insanı olarak yaptığı hakiki bir açıklama nedeniyle yargılandı. Güney Kürdistan'da kimyasal silah kullanıldığını defalarca söyledik. Boyun eğdiremediklerine kayyum atayan anlayışı kınıyorum. Kayyum stajını HDP'nin belediyelerinde yaptılar, kendilerine boyun eğmeyen herkese yaydılar. TBB, demokrasi mücadelesine büyük katkı vermiştir. TTB ile dayanışma içindeyiz."

'KADINLARA VE ENGELLİLERE ÇAĞRI'

Yerel seçimlere yönelik mesajlar da veren HEDEP Eş Genel Başkanı, adayları halk uzlaşısıyla belirleyeceklerini vurgularken kadınlara ve engellilere aday olmaları çağrısı yaptı.

'BU UYGULAMA TAM ANLAMIYLA TOPRAĞA DA KAYYIM ATAMA UYGULAMASIDIR'

Hatimoğulları Hatay'ın rezerv alan ilan edilmesine de şu sözlerle tepki gösterdi: "Rezerv alan ilanı, ilk olarak pilot bölge Antakya seçildi. Yaklaşık 50 bin insanın yaşam alanına denk geliyor. Depremzede ikinci şoku bununla yaşadı. Deprem evlerimizi başımıza yıktı ama bu haber bir kere daha oradaki halkın başına konteynerlarını, çadırlarını yıktı. Bu uygulama tam anlamıyla toprağa da kayyım atama uygulamasıdır. İlla rezerv alan ilan etmek istiyorsan ey Erdoğan, önce sarayı rezerv alan ilan et. Biraz itibarından vazgeç ve insanların yaşam alanlarının nasıl kurulması gerektiğine bir bak. Antakya, Maraş 'rezerv alanla' peşkeş çekilecek. 'Deprem var' korkusuyla rezerv alanı hayata geçirdiler. Erdoğan, kendi sermayesine peşkeş çekmek üzere depremzedenin kanı üzerinden para kazanmayı da helal gören bir anlayış içinde. Bu 'rezerv planı' da bu anlama gelmektedir. Bu iktidar insan kanı üzerinden kâr elde etmekte beis görmüyor."

'AYAKKABI KUTULARININ İMALATINDA ÇALIŞAN BİR KİŞİ OLSAYDIN...'

Kara para aklama operasyonlarına ve Erdoğan'ın "asgari ücrete tek zam" açıklamasına da değinen HEDEP Eş Genel Başkanı, "Biz Susurluk'ta sadece fragman izlemişiz. Asıl film şimdi oynuyor. Bankalardan çaldıkları her kuruşu siz ödüyorsunuz, biz ödüyoruz. AKP Genel Başkanı kalkmış diyor ki asgari ücrete tek zamla bu işi hallediyoruz. Ayakkabı kutularında dolar saklayan değil de, ayakkabı kutularının imalatında çalışan bir kişi olsaydın asgari ücretle dört kişilik ailene nasıl bakacağını çık da Türkiye halklarına anlat bakalım" ifadelerini kullandı.

Hatimoğulları devamında "TÜİK verileri tabi ki Saray'da hazırlanıyor. Siz onu 2 ile 3 ile çarpın ki asıl rakama ulaşın" dedi.

'ALIN TERİMİZİ KAYYIMA TESLİM ETMEYİZ'

Son olarak yerel seçimlerde "Her ilde aday çıkarma" kararlarına dair de konuşan Hatimoğulları, "Batı ile ilgili kararımız çok konuşuluyordu. Biz her yerde kazanmak için yola çıkıyoruz. Bölge belediyeleri için ellerini ovuşturanlar bilsin ki onlara oradan ekmek çıkmaz. Halklarımız partimizin etrafını öyle bir sarmalayacak ki, kayyımlarınızı oradan öyle bir söküp atacak ki; bir daha gelmemek üzere belediyelerin etrafının canlı bedenlerimizle doluşacağız. Alın terimizi kayyıma teslim etmeyiz. Bizim olanı geri alacağız, kendimizi, kentimizi yönetmek üzere yola çıkmış durumdayız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.