1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Turizm Zabıtası’na Yeni Araçlar
Hatay'da '5.8 ve 6.4 Büyüklüğü'nde Deprem

Hatay'da '5.8 ve 6.4 Büyüklüğü'nde Deprem

Maraş merkezli depremlerin 15'nci gününde Hatay Samandağ ve Defne merkezli depremler meydana geldi.

A+A-

Maraş merkezli depremlerin 15'nci gününde Hatay Samandağ ve Defne merkezli depremler meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 6.4, derinliğini ise 7.7 KM olarak açıkladı.

AFAD ise saat 20.04'teki depremin merkez üssünü Hatay'ın Defne ilçesi olarak duyurdu, 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Deprem çevre illerde de hissedildi.

İKİNCİ DEPREM

20.04'teki depremin ardından yine Samandağ merkezli bir deprem daha meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 5.8 olarak açıklarken, Kandilli Rasathanesi, 20.07'de Samandağ merkezli 3.6, 20.13'te ise Arsuz merkezli 4.0 büyüklüğünde iki deprem duyurdu.

Artçı depremler ise devam ediyor. Yetkililer, Hatay’da ağır hasarlı binalardan uzak durma çağrısı yaptı.

Ahbap'ın kurucusu Haluk Levent, birçok binanın bu depremlerle yıkıldığını duyurdu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, depremlerin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Hatay merkezli depremlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz."

'SAHİL ŞERİDİNDEN UZAK DURUN'

AFAD'dan yapılan açıklamada "Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir." denildi.

'ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR'

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’daki iki depremin ardından enkaz altında kalanlar olduğunu söyledi.

Savaş, “Samandağ’ın belli köyleri, Antakya, Defne ve Altınözü’nde bazı binalarımız yıkılmış durumda” diyerek, enkaz altından mesajlar aldıklarını belirtti.

HASTANELER TAHLİYE EDİLİYOR

Antakya'da Mustafa Kemal Paşa Hastanesi'nin ve İskenderun Devlet Hastanesi'nin depremler nedeniyle tedbiren tahliye edildiği duyuruldu.

Samandağ Belediye Başkanı avukat Refik Eryılmaz: İlçede şu an herkes dışarıda. Yıkılan binalarda insan olup olmadığı araştırıyoruz. Acil çadır ihtiyacı var.

...haberin uzantısı

CAN KAYBI 6'YA YÜKSELDİ

Depremlerin ağır hasarlı birçok binada yıkıma neden olduğu belirtiliyor. Son depremlerde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 18'i ağır 294 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Hatay Defne’de, 20 Şubat günü 20.04’te 6.4 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştır. Ardından en büyüğü 5,8 olan 90 artçı, meydana gelmiştir. 18’i ağır 294 vatandaşımız, sağlık birimlerince çevredeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Maalesef, 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir" denildi. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.