Hasta Sayısı 15 bin 679, Can Kaybı 277'ye Çıktı

Hasta Sayısı 15 bin 679, Can Kaybı 277'ye Çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de Coronavirüs nedeniyle 63 yurttaşın daha yaşamını yitirdiğini açıkladı.

A+A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de Coronavirüs nedeniyle 63 yurttaşın daha yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Bakan Koca, ayrıca yaptığı açıklamada 2 bin 148 yeni vakanın tespit edildiği bilgisini verdi.  Türkiye'de 11 Mart'tan bu yana koronavirüs nedeniyle 277 kişi yaşamını yitirirken, koronavirüs vaka sayısı 15 bin 679 oldu.

'BÜTÜN İLLERİMİZDE ARTIK VİRÜS VAR'

Bakan Koca, ''Bugüne kadar illerimizdeki dağılımı göstermemiştik. İtalya bunun benzerini yaptı, bir bölgeden bütün İtalya’ya virüsün yayılmasına sebep oldu.

Biz de bu hatayı işlemek istemedik. Bütün illerimizde artık virüsün olduğunu biliyoruz. Burada görülen ön planda daha çok vaka İstanbul’da. İstanbul’daki vaka sayısı 8 bin 852, yüzde 60’lara yakın. Onu İzmir izliyor, onu 713 vakayla Ankara, 582 vakayla Konya ve Kocaeli izliyor.''

TOPLAM 39 İLİMİZDE CAN KAYBIMIZ VAR

Koca, ''Toplam 39 ilimizde can kaybımız var. 42 ilimizde hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Burada ağırlıklı olarak İstanbul, devamında İzmir, Kocaeli, Ankara, Konya, Balıkesir, Zonguldak, Adana''

YAŞAMINI YİTİRENLERİN YÜZDE 79,5’i 60 YAŞ ÜSTÜ

Hayatını kaybeden kişilerin yüzde 79,5’i 60 yaş üstü. Yoğun bakımda olanların yüzde 74,7’si 60 yaşın üzerinde. Ayrıca risk grubunu hep söylüyoruz, kronik hastalığı olanlar için hipertansiyonu örnek olarak gösteriyorum.

Hayatını kaybedenlerin yüzde 69’u tansiyon hastası olan. Şu an yoğun bakımda olanların yüzde 63,3’ü tansiyon hastası. Özellikle gördüğünüz gibi hayatını kaybedenlerin yzüde 80’i 60 yaş üstü, kronik hastalıklarla da eşlik ediyor.

İSTANBUL'DA YÜZDE 60’LARA YAKIN

 İl il vaka sayısını açıklayan Bakan Koca: "Bütün illerimizde artık virüsün olduğunu biliyoruz. Burada görülen ön planda daha çok vaka İstanbul’da. İstanbul’daki vaka sayısı 8 bin 852, yüzde 60’lara yakın. Onu İzmir izliyor, onu 713 vakayla Ankara, 582 vakayla Konya ve Kocaeli izliyor." dedi.

EN ÇOK CAN KAYBI GÖRÜLEN 10 İL

- İstanbul 117

- İzmir 18

- Kocaeli 8

- Ankara 7

- Konya 7

- Zonguldak 5

- Trabzon 5

- Balıkesir 5

- Adana 3

- Sakarya 3

İlgili haber..

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi enfeksiyon servisinde Coronavirüs (Covid-19) tedavi gören Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu’nun hayatını kaybettiği bildirildi.

Cemil Taşçıoğlu’nun oğlu Onur Taşçıoğlu, Twitter üzerinden “Canım babam Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nu kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun” paylaşımında bulundu.

Onur Taşçıoğlu, 17 Mart’ta babasının COVID-19 test sonucunun pozitif çıktığını duyurmuştu. Türkiye’de ilk koronavirüs vakalarına bakan Taşçıoğlu, ülkede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden ilk doktor oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.