Hamaney İçin Necef'te Cenaze Namazı Kılındı.. Naaşı Kerbela'ya Uğurlandı!

Hamaney İçin Necef'te Cenaze Namazı Kılındı.. Naaşı Kerbela'ya Uğurlandı!

ABD'nin İran'a yönelik saldırılarında yaşamını yitiren İran Dini Lideri Ali Hamaney için Irak'ın Necef kentinde geniş katılımlı cenaze töreni düzenlendi.

A+A-

ABD'nin İran'a yönelik saldırılarında yaşamını yitiren İran Dini Lideri Ali Hamaney için Irak'ın Necef kentinde geniş katılımlı cenaze töreni düzenlendi.

İran'da başlayan cenaze programının Irak ayağında Hz. Ali Türbesi'nde cenaze namazı kılınırken, törene milyonlarca kişinin yanı sıra İran ve Irak'tan çok sayıda siyasi ve dini isim katıldı.

Cenaze namazının ardından Hamaney'in naaşı, Kerbela'da devam edecek törenler kapsamında askeri konvoy eşliğinde Necef'ten uğurlandı.

CENAZE PROGRAMI IRAK'TA DEVAM ETTİ

PolitiKARS'ın haber kaynakları ve ajanslardan derlediği bilgilere göre; ABD'nin İran'a yönelik saldırılarında yaşamını yitiren İran Dini Lideri Ali Hamaney için düzenlenen cenaze programı, İran'ın ardından Irak'ta devam etti.

Tahran ve Kum'da gerçekleştirilen törenlerin ardından Hamaney'in naaşı ile hayatını kaybeden dört aile üyesinin naaşları, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ve üst düzey İranlı yetkililerin eşliğinde Irak'ın Necef kentine getirildi.

Necef'te sabahın erken saatlerinde başlayan program kapsamında kent genelinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

HZ. ALİ TÜRBESİ'NDE CENAZE NAMAZI KILINDI

Sabah saatlerinde düzenlenen cenaze kortejiyle Hz. Ali Türbesi'ne getirilen Hamaney'in naaşı için cenaze namazı kılındı.

ali-hamaney-necef.png

Namaza, Necef Dini İlimler Havzası'nın önde gelen din adamlarından Muhammed Taki el-Hekim imamlık yaptı. Törende, Irak'taki en yüksek Şii dini merci Ali Sistani'nin iki oğlunun da hazır bulunduğu bildirildi.

YOĞUN KATILIM DİKKAT ÇEKTİ

Törene Irak'ın farklı kentlerinden gelen ziyaretçilerin yanı sıra çeşitli ülkelerden gelen çok sayıda kişi katıldı.

ali-hamaney-necef-001.png

İranlı ve Iraklı siyasi yetkililer, dini temsilciler, aşiret liderleri ve çok sayıda vatandaşın yer aldığı törende güvenlik önlemleri üst seviyede tutuldu.

Yetkililer, törenlere iki milyonu aşkın kişinin katıldığını bildirdi.

CENAZE KORTEJİ KERBELA'YA GEÇTİ

Necef'teki programın tamamlanmasının ardından Hamaney'in naaşı askeri konvoy eşliğinde Kerbela'ya uğurlandı.

Kerbela'daki cenaze kortejinin Seyyid Cevde Kavşağı'ndan başlayarak Valilik Caddesi üzerinden Hz. Hüseyin Türbesi'ne, ardından Hz. Abbas Türbesi'ne ulaşmasının planlandığı açıklandı.

Hz. Hüseyin Türbesi'nde düzenlenecek cenaze namazının ise Irak'taki Şii dini merci Ali Sistani'nin Kerbela temsilcisi Abdülmehdi el-Kerbelai tarafından kıldırılmasının beklendiği bildirildi.

..haberin uzantısı

KERBELA'DA HAMANEY İÇİN YOĞUN KATILIMLI CENAZE TÖRENİ

PolitiKARS'ın haber kaynakları ve ajanslardan derlediği bilgilere göre; ABD ve İsrail saldırılarında hayatını kaybeden İran'ın eski dini lideri Ali Hamaney için düzenlenen cenaze törenleri Irak'ta devam etti.

Necef'teki törenlerin ardından Kerbela'ya getirilen Hamaney'in naaşı, Hazreti Hüseyin ve Hazreti Abbas türbeleri çevresinde toplanan yüz binlerce kişi tarafından karşılandı. Cenaze törenine Irak ve İran'ın farklı bölgelerinden gelen ziyaretçilerin yanı sıra çok sayıda dini ve siyasi temsilci de katıldı.

KALABALIK CENAZE KONVOYUNUN İLERLEMESİNİ GÜÇLEŞTİRDİ

Yerel kaynaklara göre, cenaze konvoyunun geçtiği güzergâhta oluşan yoğunluk nedeniyle araç korteji zaman zaman ilerlemekte güçlük çekti.

Türbeler çevresinde toplanan kalabalık nedeniyle güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, cenaze merasimine katılanların sayısının gün sonunda yaklaşık 3 milyona ulaşmasının beklendiği bildirildi.

GÜVENLİK VE LOJİSTİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Necef ile Kerbela arasındaki güzergâhta Irak güvenlik güçleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Yol boyunca kurulan hizmet noktalarında ziyaretçilere su, yiyecek ve temel ihtiyaç malzemeleri dağıtıldı.

Yerel kaynaklar, cenaze töreninin sağlıklı şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla Hazreti Hüseyin ve Hazreti Abbas türbelerinin çevresindeki bazı alanların geçici olarak ziyarete kapatıldığını aktardı.

SON DURAK MEŞHED OLACAK

Kerbela'daki dini törenlerin ve veda programının tamamlanmasının ardından cenazenin yeniden Necef'e götürüleceği, buradan da İran'a nakledileceği bildirildi.

İranlı yetkililer, Ali Hamaney'in naaşının yarın Meşhed kentinde düzenlenecek son törenin ardından İmam Rıza Türbesi'nde toprağa verileceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.