1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Haluk Bilginer’e Emmy Ödülü
Haluk Bilginer’e Emmy Ödülü

Haluk Bilginer’e Emmy Ödülü

Haluk Bilginer, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde Şahsiyet dizisinde göstermiş olduğu performanla en iyi erkek oyuncu seçildi.

A+A-

Haluk Bilginer, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde Şahsiyet dizisinde göstermiş olduğu performanla en iyi erkek oyuncu seçildi.

Bu yıl, 47'ncisi düzenlenen Uluslararası Emmy Ödülleri, New York'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 

En iyi erkek oyuncu dalında Türkiye, İngiltere, Almanya ve Brezilya'dan 4 isim aday gösterildi. Haluk Bilginer, Şahsiyet dizisindeki performansıyla en iyi erkek oyuncu seçildi.

Bilginer, dizide Alzheimer hastası olan seri katil Agah karakterini canlandırıyor.

Adalet ve bellek kaybı

Törende de bir konuşma yapan Bilginer, dizide adalet ve bellek kaybı kavramlarının anlatıldığını belirterek, “İçinde yaşadığımız toplumun bellek kaybı yaşamadığından emin olun”' dedi. 

Haluk Bilginer, ödülünü aldıktan sonra Anadolu Ajansı muhabirine şunları söyledi:

“Çok iyi hissediyorum. Kendimden çok Türkiye'ye bu ödül gittiği için çok mutluyum. Çok severek, beğenerek yaptığımız bir işin başkaları tarafından da uluslararası bir platformda takdir edilmesi ve ödülle taçlandırılması çok mutlu edici bir şey. Çok mutluyum.”

Törende 2 özel ödül ve 11 Emmy ödülü verildi. En iyi kadın oyuncu ödülünü ise Macar oyuncu Marina Gera kazandı.

Komedi dalında en iyi film, Brezilya'dan Especial de Natal Porta dos Fundos (The Last Hangover), en iyi belgesel filmi Hollanda'dan Bellingcat - Truth in a Post-Truth World, drama dalında en iyi dizi  İngiltere'den McMafia, en iyi mini dizi ise Avustralya'dan Safe Harbour seçildi.

Şahsiyet'in konusu

Emekli bir adliye memuru olan Agâh Beyoğlu, İstanbul'un en kalabalık ve hareketli semti Beyoğlu'nda yalnız ve münzevi bir yaşam sürdürmektedir. Kızı yurtdışında yaşamakta, eşi ise yıllar önce vefat etmiştir.

Agâh'ın bu tekdüze yaşantısı, kendisine konan Alzheimer Başlangıcı teşhisiyle altüst olur. Hastalığından ötürü er geç bütün anılarını unutacaktır. Bu gerçek karşısında başta bocalasa da Agâh, unutmanın bir fırsat olduğunu fark eder.

Yıllardır planladığı ancak sürekli ertelediği bir cinayeti işlemek için bir fırsat! Nasıl olsa işleyeceği bu suçu gelecekte hatırlamayacak, hatırlamayacağı için de vicdan azabı çekmeyecektir.

Bunun yanında cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra, üzerindeki baskılar yüzünden istifanın eşiğine gelmiştir. Ancak Agâh'ın aldığı cinayet kararı, Nevra'nın hayatını da tamamen değiştirecektir.

Haluk Bilginer hakkında

Oyuncu, tiyatro yönetmeni, seslendirme sanatçısı. 1990 yılında Tiyatro Stüdyosu'nun kurucuları arasında yer almış ve 1996'da Oyun Atölyesi'nin kurdu.

Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünden mezun oldu.

Mezun olduktan sonra İngiltere'ye giderek Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi'nde (LAMDA) ileri tiyatro öğrenimi gördü. Rol aldığı oyunlar ve filmlerle birçok ödülün sahibi olan ve İngiltere'de de tiyatro ve televizyon dizilerinde de yer alan oyuncu, aralarında "Masumiyet", "Neredesin Firuze", "İstanbul Kanatlarımın Altında", "Kış Uykusu" gibi filmlerde rol aldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.