Halep'e Azeri ve Ermeni Askerler de Gönderilebilir

Halep'e Azeri ve Ermeni Askerler de Gönderilebilir

Rus Nezavisimaya Gazeta gazetesi, Azerbaycan ve Ermenistan askerlerinin barış misyonu kapsamında Suriye’ye gönderilebileceğini iddia etti.

A+A-

Rus Nezavisimaya Gazeta gazetesi, Azerbaycan ve Ermenistan askerlerinin barış misyonu kapsamında Suriye’ye gönderilebileceğini iddia etti.

Rusya’nın ciddi destekleri sayesinde Suriye ordusunun Halep’in kuzeydoğu bölgelerinde ciddi başarılar sağladığına ve yakın zamanda kentin işgalden kurtarılacağına dikkat çeken Nezavisimiya Gazeta, "Böylece Suriye’de çözümle ilgili dönün noktasına ulaşılacak. Tarafların barışması için başlatılacak sürece, barış misyonu bağlamında Rusya ve Suriye’nin müttefiki olan bazı ülkelerden askeri birlikler de gönderilebilir” ifadelerine haberinde yer verdi.

Mısır askerleri Suriye'de Gazeteye konuşan Rus askeri diplomasi kaynaklar da, İran’ın yanı sıra Mısır, Çin, Sırbistan ve bazı Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) üye ülkelerine ait askeri birliklerin de bölgeye gönderilebileceğini kaydetti. Nezavisimiya Gazeta'ya konuşan bir askeri kaynak, özellikle Azerbaycan ve Ermenistan askeri birliklerinin barış misyonu için bölgeye gönderilebileceğini savundu.

'RUSYA, AZERBAYCAN'A MAYIN TEMİZLEME GÖREVİNİ TEKLİF ETTİ'

Haberde, Suriye’de uluslararası terörle mücadele bağlamında BDT askeri birliklerinin bölgeye gönderilebileceğini de öne sürülürken; Moskova’da yapılacak BDT savunma bakanları zirvesinde de konunun masaya yatırılacağı belirtildi. Nezavisimiya Gazeta, Rusya’nın Azerbaycan’a bölgede mayın temizlenmesi çalışmalarında görev almasını önerdiğini ve Bakü’den henüz yanıt gelmediğini de iddia etti.

'PUTİN ERDOĞAN’I İKNA ETMEYE ÇALIŞTI, AMA…

' Rusya ve İran liderlerinin yaptığı telefon görüşmesinde Suriye’de uzun vadeli barışın sağlanması hususunda sıkı işbirliğinin önemine vurgu yaptıklarına da dikkat çeken gazetenin iddiasına göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan telefon görüşmesinin Ankara’nın 'Halep'i kontrol edememe' endişesiyle ilgili olabileceği kaydedildi. Haberde, “Bazı Arap basınına göre Erdoğan iki şıktan birini seçmeli: Ya Şam ile geniş çaplı savaşa başlayacak ya da Rusya ile askeri ilişkilerini artırarak Moskova’nın başkanlığındaki koalisyona girecek. İşte geçenlerdeki telefon görüşmelerinde Putin bu konuda onu ikna etmeye çalıştı. Anlaşılan Erdoğan henüz Putin’i dinlemedi” iddiaları yer aldı. Türkiye'nin bölgede Suriye ordusu ile çatışmaya da girebileceğini savunan gazete, böyle bir durumun Moskova tarafından engelleneceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.