1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Hakkari'de Küçük Çocuğu Depoya Kapatan 'Zincir Market'e Soruşturma
Hakkari'de Küçük Çocuğu Depoya Kapatan 'Zincir Market'e Soruşturma

Hakkari'de Küçük Çocuğu Depoya Kapatan 'Zincir Market'e Soruşturma

Hakkari'de küçük bir çocuğu, cebine çikolata koyduğu gerekçesiyle depoya kapatan market zinciri hakkında soruşturma başlatıldı. 

A+A-

Hakkari'de küçük bir çocuğu, cebine çikolata koyduğu gerekçesiyle depoya kapatan market zinciri hakkında soruşturma başlatıldı. 

Hakkari'de, "bir zincir markette çocuğun çikolata için depoya kapatıldığı" iddiasına ilişkin, "çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan soruşturma başlatıldı. 

hakkari.jpeg

3 HARFLİ ZİNCİR MARKET HAKKINDA SORUŞTURMA 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, bazı basın organları ve sosyal medya hesaplarında "Hakkari'de zincir markette tepki çeken olay, çocuğu çikolata için market deposuna kapattılar" şeklinde paylaşımların yapıldığı belirtildi. 

Bunun üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedilen açıklamada, "Market yetkilileri ve eylemde sorumluluğu bulunan kişiler hakkında 'çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmektedir." ifadelerine yer verildi. 

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında market çalışanı 2 kişi, Cumhuriyet savcısından alınan talimat kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan 2 kişinin Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

ADALET BAKANI TUNÇ: TAKİPTEYİZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tunç, "Geleceğimizin teminatı evlatlarımıza yapılan her türlü olumsuz eyleme karşı çok hassas olduğumuz bilinmelidir." dedi. Tunç, "Çocuğun üstün yararını zedeleyecek hiçbir harekete izin vermeyiz. Adalet Bakanlığı olarak konuyu yakından takip ediyoruz." diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Hakkari'de 12 yaşındaki çocuğun "bir zincir markette iki çikolatayı cebine koyduğu ve çalışanlarca marketin deposunda bekletildiği" iddiaları bazı basın organlarına ve sosyal medyaya yansımıştı.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, sosyal medya hesabından, "Hakkari’de 3 harfli zincir marketlerden biri bu çocuğu bir çikolata için 2 saat boyunca depoya kapatmış. Sonra babasına haber veriyorlar. Babası markete gelince çocuğunun depoya kapatıldığını görüyor. Sizin o milyon dolarlarınızı o çocuğun tek bir tırnağına kurban ederiz" paylaşımını yapmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.