1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. CHP'de 212 Aday Daha Netleşti
Hakkari Vekili Nihat Akdoğan Tutuklandı

Hakkari Vekili Nihat Akdoğan Tutuklandı

HDP'li vekillere yönelik operasyonda hakkında yakalama kararı çıkartılan Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan’ın Hakkari sınırında gözaltına alındı.

A+A-

Hakkari’de gözaltına alınan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan tutuklandı.

Akdoğan, Hakkari başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında bugün kent merkezine 7 kilometre uzaktaki Depin polis kontrol noktasında gözaltına alınmıştı.

Hakkari adliyesine sevk edilen Akdoğan tutuklandı. Böylece tutuklu HDP’li milletvekili sayısı 10’a yükseldi.

Akdoğan’ın gözaltına alındığını Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “12 kişi ilk anda yakalanmıştır, dokuzu için mahkemeler tutuklama, üçü için de denetimli serbestlik kararı verilmiştir. Üç milletvekili de firari durumundaydı. Nihat Akdoğan, Hakkari girişinde polisler tarafından yakalandı” sözleriyle duyurmuştu.

Ne olmuştu?

Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında olduğu HDP’li 12 vekil, 4 Kasım sabahı evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmış, Demirtaş ve Yüksekdağ ile birlikte HDP grup Başkan Vekili İdris Baluken, Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Selma Irmak, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydani, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklanmıştı.

Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ve İmam Taşçıer ve Sırrı Süreyya Önder adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Hakkında gözaltı kararı bulunan Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise yurt dışında olduğu için gözaltına alınamamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.