1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Çiğdem Perihan Aksoy Belediye Başkan A. Adayı
Hafriyat Dökümüne Beton Bariyerli Engel

Hafriyat Dökümüne Beton Bariyerli Engel

Dereiçi bölgesine gelişi güzel dökülen hafriyatlara belediye beton bariyerli önlem aldı.

A+A-

Dereiçi bölgesine gelişi güzel dökülen hafriyatlara belediye beton bariyerli önlem aldı.

Kars’ta uzun süreden beri devam eden hafriyat soruna belediye kamyonların çöp ve hafriyatları dökmelerini engellemek için beton bariyerler koyarak önlemeye çalışıyor.

Kars’ta mesire alanları ile yeşil alanlara zarar vererek inşaat atıklarını dökenlere karşı Başkan Murtaza Karaçanta, sert tepki göstermiş ve kısa sürede hafriyat dökülmesinin önüne geçeceklerini belirtmişti.

Başkan Karaçanta’nın talimatlarıyla harekete geçen belediye ekipleri, önce hafriyat dökülen bölgeyi, temizledi. Ardından hafriyat dökülmesinin önüne geçmek için bölgeye boydan boya beton bariyer koydurdu.

Başkan Karaçanta’nın yeşil alanları korumak için verdiği mücadele ise vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılandı. Dereiçi bölgesine pis koku ve hafriyat yığınlarından gidemediklerini ifade eden vatandaşlar, Başkan Karaçanta’nın kısa sürede hafriyat sorunun çözmesinin sevindirici olduğunu söylediler.

Karslıları duyarlı olmaya da davet eden vatandaşlar, “Kars’ta yeşil alanlar inşaat atıkları dökülerek kirletiliyor. Çoluk çocuğumuzla hafta sonlarını geçirerek yerlere hafriyat döküyorlar. Hem çevreyi kirletiyorlar. Hem de çoluk çocuğumuz hastalanmasına neden oluyorlar. Zaten yeşil alanlarımız kısıtlı, var olanların kirletilmesi doğru değil. Bizler belediye başkanımıza teşekkür ederiz. Başkan hafriyatları temizledi. Şimdi buraları korumak bizlere düşer” dediler.

belediye-den-hafriyat-dokumune-beton-bariyerl-9682954_o.jpg

Öte yandan belediye zabıta ekipleri bölgede sürekli kontroller yaparak hafriyat dökülmesinin önüne geçiyor. Zabıta ekipleri gelişi güzel hafriyat dökenleri yakaladıklarında gerekli cezai işlemleri yapacaklarını kaydettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.