Güven Milletvekili Adayı OLUYOR

Güven Milletvekili Adayı OLUYOR

Kafkas Üniversitesi eski rektörü Abamüslüm Güven'in memleketi Ardahan'dan milletvekili adayı olacağı iddia edildi.

A+A-

Kafkas Üniversitesi eski rektörü Abamüslüm Güven’in memleketi Ardahan’dan milletvekili adayı olacağı iddia edildi.

Kars’ta yerel yayın yapan Serhat TV’nin haberine göre; 2006-2010 yılları arasında Kafkas Üniversitesi rektörü olan Prof.Dr. Abamüslüm Güven’in milletvekili adayı olacağı belirtildi.

Haberde, “Aydın, mücadeleci kişiliği ile tanınan, başarılı bir idari ve akademik geçmişe sahip olan Prof. Dr. Güven; bölgenin sorunlarını en iyi bilen insanlardan biri olarak gösteriliyor. Aday olması durumunda şansı en yüksek aday olduğu düşünülmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

“Veteriner Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Güven,eğitimi dışındaki bütün hayatını Kars ve Ardahan’da geçirdi. Bütün görevleri süresince bilim, hayvancılık, sağlık ve yapılaşmada proje oluşturması ve uygulamasında çığır yaratan Sayın Güven, Milletvekili olarak da; yıllardır gelişmede durağanlık gösteren Ardahan’ın merhemi olabilecek tek isim diye de nitelendirildi.”

Prof.Dr. Abamüslüm Güven, konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

PROF. DR. ABAMÜSLÜM GÜVEN KİMDİR?

1965 yılında Ardahan'ın Hanak İlçesi Koyunpınarı Köyü'nde dünyaya geldi. İlk ve Orta öğrenimimi Hanak'ta, Liseyi Posof Lisesi'nde tamamladı. 1983 yılında Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne girdi ve 1988 yılında mezun oldu. Bir süre özel sektöre ait bir Et Entegre Tesisinde (İmeks A.Ş - Ankara) muayene veteriner hekim olarak çalıştı. Eylül 1988 tarihinde Atatürk Üniversitesi Kars Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi olarak girdi. Ekim 1989 yılında Kars Veteriner Fakültesi adına Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde doktora eğitimime başladı. Askerlik görevini Burdur'da bedelli olarak yaptı. Aralık 1994 tarihinde de doktora çalışmalarını tamamlayarak Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalındaki görevine döndü. Eylül 1996 tarihinde Yardımcı Doçentliğe atandı. 1998 yılında Doçent, 2004 yılında Profesör oldu. Bu süre zarfı içerisinde Hastalıklar ve Klinik Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcılığı ile 6.5 yıl Ardahan Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Mart 2005 tarihinde Veteriner Fakültesi Dekanlığı'na atandı. 2006-2010 yılları arasında Kafkas Üniversitesi Rektörü olan Güven, ikinci dönem rektörlük için yeniden aday olup seçimi kazanmasına rağmen Cumhurbaşkanı Gül tarafından atanmadı. Güven evli ve 3 çocuk babası.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
3 Yorum