1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Yargıtay, 'HADEP'i Çağrıştırdığı İçin 'HEDEP' İsmine İtiraz Etti
Gürsel Tekinin Annesi Vefat ETTİ

Gürsel Tekin'in Annesi Vefat ETTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in annesi Heyrat Tekin (85) hayatını kaybetti.

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in annesi Heyrat Tekin, hayatını kaybetti.

85 yaşındaki Heyrat Hanım, beyin damar yollarındaki tıkanıklık sebebiyle yoğun bakımda tutuluyordu. Cenaze bugün öğleyin Karaca-ahmet'te defnedilecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in annesi Heyrat Tekin hayatını kaybetti. 3 aydır İstanbul SSK Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 89 yaşındaki Tekin, beyin damar yollarındaki tıkanıklık nedeniyle yoğun bakımda yatıyordu.

Sabah saatlerinde annesini ziyaret ettikten sonra Ankara'ya doğru yola çıkan Tekin, annesinin ölüm haberini yolda aldı ve tekrar İstanbul'a döndü. Haberi duyan Heyrat Tekin'in yakınları da hastaneye akın etti. Taziyeler, dün Ataşehir'deki bir lokalde kabul edildi. CHP'nin bugün yapılması planlanan TBMM'deki grup toplantısı da iptal edildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan da Gürsel Tekin'i telefonla arayarak başsağlığı diledi. Annesinin vefatından duyduğu üzüntüyü ifade eden Erdoğan, Tekin'e sabır dilediğini iletti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de Tekin'e taziye ziyaretinde bulundu.

Merhumenin cenazesi bugün Karacaahmet Şakirin Camii'nde kılınacak öğlen namazını müteakiben Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

Haberin Devamı...

Heyrat Tekin Toprağa Verildi

CHP'li Gürsel Tekin'in annesi Hayriye Tekin son yolculuğuna uğurlandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in vefat eden annesi Heyrat (Hayriye) Tekin'in cenazesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törenle İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Heyrat Tekin için Karacaahmet Şakirin Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, oğulları Gürsel, Yüksel, Tuncer ve Cevdet Tekin ile CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil taziyeleri kabul etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğle ezanı öncesinde camiye geldi.

Heyrat Tekin'in cenaze namazını, kısa bir süre sonra görevi devredecek olan İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı kıldırdı.

Helallik alınması sırasında Gürsel Tekin'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Heyrat Tekin'in cenazesi, kılınan namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine, CHP genel başkan yardımcıları Erdoğan Toprak ve Nihat Matkap, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP'li milletvekilleri Süheyl Batum, Umut Oran ve Sinan Aygün, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, bazı ilçe belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.