Koçyiğit’ten Bakan Kasapoğlu’na ‘Gıda Zehirlenmesi' Soru Önergesi

Koçyiğit’ten Bakan Kasapoğlu’na ‘Gıda Zehirlenmesi' Soru Önergesi

DEM Parti Kars milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kağızman’daki KYK Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen toplu zehirlenme olayını gündeme taşıdı.

A+A-

DEM Parti Kars milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kağızman’daki KYK Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen toplu zehirlenme olayını gündeme taşıdı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kars milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kars milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu soru önergesi ile Kağızmanlı Hıfzı Yurdu'nda yaşanan gıda zehirlenmesini, olayın detaylarını aydınlatmayı ve benzer vakaların önüne geçilmesi için alınan önlemleri gündeme taşıdı.

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Kars milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kağızmanlı Hıfzı Yurdu'nda meydana gelen toplu zehirlenme olayına ilişkin olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir önerge sunarak, KYK yurdunda yaşanan olayın detaylarını aydınlatmayı ve benzer vakaların önüne geçilmesi için alınan önlemleri sordu.

DEM Parti Kars milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kağızmanlı Hıfzı Yurdu'nda kalan 80 üniversite öğrencisinin toplu zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmasının ardından, olayın üzerine gitmek ve önlem alınmasını sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na yönelik bir önerge sundu.

Koçyiğit; KYK yurtlarında kalan öğrencilerin sağlığı ve gıda güvenliği konusunda alınan önlemleri, denetim süreçlerini ve toplu zehirlenme vakalarında izlenen protokolleri de sorgulayan Koçyiğit, bu konuda halkın bilgilendirilmesi ve benzer olayların yaşanmaması için alınacak tedbirlerin net bir şekilde ortaya konulmasını talep etti.

Kars milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit sunduğu önerge ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na aşağıdaki soruları yöneltti.

  • Kars Kağızmanlı Hıfzı Yurdu yemekhanesine gıda temini nasıl sağlanmaktadır? Eğer özel yemek şirketi tarafından temin ediliyor ise ihale hangi usulle yapılmıştır?
  • KYK yurtlarında kalan öğrencilerin sağlığı ve gıda güvenliği konusunda alınan önlemler nelerdir?
  • Benzer olayların önlenmesi amacıyla alınacak tedbirler hakkında yurtlara periyodik denetim ve bilgilendirme yapılmakta mıdır?
  • KYK'ya ait yurtların yemekhaneleri düzenli olarak denetlenmekte midir? Bu denetimlerin detayları hakkında bilgi verir misiniz?
  • Toplu zehirlenme vakalarının izlenmesi ve bu tür acil durumlarda hızlı müdahale için belirlenen protokoller var mıdır?
  • Gıda zehirlenmesine sebep olan faktörlerle ilgili yapılan ön incelemede belirlenen risk faktörleri nelerdir?
  • Numune alma süreci sonucunda elde edilen bilgiler ışığında alınacak önlemler ve sorumluluklar hakkında açıklama yapar mısınız?
  • Kamu kuruluşlarına gönderilen numunelerin inceleme sonuçlarına dair kamuoyu bilgilendirilmekte midir?
  • Bu tür toplu zehirlenme vakaları sonrasında kamuoyuyla etkili bir iletişim kurmak için belirlenen adımlar nelerdir?
  • Toplu zehirlenme olayıyla ilgili olarak KYK yönetimi ve yerel otoriteler arasında sorumluluklar nasıl paylaşılmaktadır?
  • Toplu zehirlenme vakasındaki sorumlular hakkında yasal işlem başlatılacak mıdır?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler