1. HABERLER

  2. Pavarotti'nin Tahtına Türk Aday
Güler Zere Törenle Elazığ'a UĞURLANDI

Güler Zere Törenle Elazığ'a UĞURLANDI

Aylarca tedavisi aksatılıp afla serbest bırakıldıktan beş ay sonra hayatını kaybeden kanser hastası Zere, Elazığ'da toprağa verilmek üzere İstanbul'dan uğurlandı.

A+A-
Cezaevinde 14 yıl kaldıktan sonra kanser hastalığı nedeniyle "ölüm sınırında" serbest bırakılan ve 7 Mayıs'ta hastalığa yenik düşerek yaşamını yitiren Güler Zere, Küçükarmutlu Cemevi önünde düzenlenen törenin ardından doğum yeri olan Elazığ'a gönderildi.
Aylarca tedavisi aksatılıp afla serbest bırakıldıktan beş ay sonra hayatını kaybeden kanser hastası Zere, Elazığ'da toprağa verilmek üzere İstanbul'dan uğurlandı.
Zere için Armutlu'daki cemevinde ailesinin ve yüzlerce kişinin katıldığı bir tören düzenlendi.
 
Güler Zere'nin cenazesi, bugün İstanbul Armutlu'daki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Boğaziçi Cemevi'nde düzenlenen törenin ardından, toprağa verilmek üzere memleketi Elazığ'a gönderildi.
Törene katılanlar Zere için şiirler okudu ve şarkılar söyledi. Törene Zere'nin babası Haydar Zere ve annesi Güllü Zere'nin yanı sıra yakınları ve bine yakın kişi katıldı.
Hükümlü olarak tutulduğu cezaevindeki 14. yılında damak kanserine yakalanan, tedavisi uzun süre aksatılan, uzun mücadeleler sonunda ancak 6 Kasım 2009'da Cumhurbaşkanı affıyla serbest bırakılan Güler Zere önceki gün hayatını kaybetmişti.
Törende yapılan konuşmalarda, Zere'nin ölümünde rapor vermeyi geciktiren Adli Tıp Kurumu'nun ve hastalığının derecesini bildiren bilimsel raporlara karşın harekete geçmeyen Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin sorumluluğu gündeme geldi.
Avukatı Oya Aslan, 15 Nisan'da kanserin yayılmasının engellenemediğini ve Zere'nin durumunun ağırlaştığını açıklamıştı.
AYLARCA İHMAL EDİLDİ
Yargılandığı davada 34 yıl ağır hapse çarptırılan Zere'nin tutukluluğunun 14. yılında damak kanseri hastalına yakalandı. Şikayetleri Elbistan Cezaevi'nde başlayan Zere'nin ağzındaki tümörler Kasım 2008'de saptandı. Balcalı Hastanesi'nin mahkûm koğuşuna yatırılması Haziran 2009'da gerçekleşti. Hastanenin ve Çukurova Üniversitesi'nin raporlarını yeterli görmeyen savcılığın istediği, serbest kalması için gereken Adli Tıp Kurumu raporuysa, Kasım 2009'da hazırlandı.
Zere, 6 Kasım 2009'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün af yetkisini kullanmasıyla serbest kaldı.
DOSYA AİHM'DE
Zere avukatları, tahliye edilmesi ve işkence yasağı ihlaliyle ilgili bir yıl önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme ön incelemeye alınan dosyada, Türkiye kendisinden istenen yanıtta Zere'nin afla serbest kaldığını bildirdi. Dosya halen mahkemede.
İlgili Haber..
Güler ZERE'nin Özgürlüğü 7 Ay Sürdü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.