1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Oda ve Borsa Seçimleri Nisan 2018’e Ertelendi
‘Gözaltındaki Gazeteciler’den 9’u Tutuklandı

‘Gözaltındaki Gazeteciler’den 9’u Tutuklandı

Ankara merkezli soruşturma kapsamında 25 Ekim’de gözaltına alınan gazetecilerden 9'u “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı.

A+A-

Ankara merkezli soruşturma kapsamında 25 Ekim’de gözaltına alınan gazetecilerden 9'u “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı.

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 25 Ekim’de gözaltına alınan, Mezopotamya Ajansı (MA) Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, MA muhabirleri Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz, Zemo Ağgöz, Berivan Altan, Hakan Yalçın, Emrullah Acar ve Ceylan Şahinli, JINNEWS muhabirleri Habibe Eren, Öznur Değer ile bir dönem MA'da stajyerlik yapan Mehmet Günhan, ifadeleri alınmak üzere Ankara Adliyesi'ne getirildi.

gazeteci.webp

Tüm gazetecilerin ifade işlemleri tamamlandı.

TUTUKLAMA TALEBİ

Soruşturma savcısı gazeteciler Habibe Eren, Öznur Değer, Diren Yurtsever, Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz, Berivan Altan, Hakan Yalçın, Emrullah Acar, Ceylan Şahinli'yi tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Savcı, eski Mezopotamya Ajansı stajyeri Mehmet Günhan'ı ise adli kontrol tedbirleri ile serbest bırakılması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Gazetecilerin haberleri, sosyal medya paylaşımları ve seyahatlerinin suçlama konusu yapıldığı bildirildi.

9 GAZETECİ TUTUKLANDI

Mahkemeye çıkarılan MA Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, MA muhabirleri Berivan Altan, Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz, Hakan Yalçın, Ceylan Şahinli, Emrullah Acar ile JİNNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Öznur Değer, “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı.

Mehmet Günhan ise yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adliye önünde bekleyen gazetecilerin aileleri ve meslektaşları kararı, "Özgür basın susturulamaz" sloganları ve alkışlarla protesto etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.