1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Belediyespor Yönetiminden Başkan Karaçanta’ya Ziyaret
Gökhan Yılmaz'ın Basın Açıklaması

Gökhan Yılmaz'ın Basın Açıklaması

2006 yılının Aralık ayında Kars'ta iş adamlarına yönelik operasyon sonrası 10 yıl cezaevinde kalan iş adamı Gökhan Yılmaz basın açıklaması düzenledi.

A+A-

2006 yılının Aralık ayında Kars'ta işadamlarına yönelik operasyon sonrası 10 yıl cezaevinde kalan işadamı Gökhan Yılmaz basın açıklaması düzenledi.

Serhat TV'nin haberine göre, 2006 yılında Şafak Operasyonu adı altında bir komplo sonucu yaklaşık 10 yıl boyunca cezaevinde yatan, iş adamı Gökhan Yılmaz, tesadüf gibi görünen bir kurmacanın açığa çıktığını söyledi.

Gökhan Yılmaz, "15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen hain darbe girişimi sonrası devletin bütün kademelerine sızmış paralel devlet yapılanması mensupları açığa alınarak tutuklanıp cezaevlerine gönderildiler.

İsimleri tek tek ortaya çıkan FETÖ/PDY örgütü mensuplarının geçmiş dönemlerde ne gibi projelerde ve çalışmalarda yer aldıkları da gün yüzüne çıkmaya başladı.

Bunlardan en dikkat çekeni ise Mit Tırlarıyla gündeme gelen Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık. Öyle ki Bağrıyanık; 2006 yılında Kars Cumhuriyet Başsavcısı olarak Kars’ta “Şafak Operasyonunu” yönetmişti.

Şafak Operasyonunun düzenlendiği tarihe baktığımızda Kars’ta karşımıza çıkan tablonun bir tesadüf olmaktan çok Paralel Devlet Yapılanmasının bir haritası da çıkıyor ortaya.

Vali Mehmet Ufuk Erdem – Açığa alındı, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık – Tutuklu, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yazıcı – Tutuklu, Cumhuriyet Savcısı Hikmet Gürbüz – Tutuklu, Hakimler- Mustafa Karatay, Mustafa Koşum, İsmail Şahin ve Ahmet Korkmaz – Tutuklu...

Ayrıca, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde hangi siyasilerin yakınlarının yargılandığı ortada."

Yılmaz yapmış olduğu açıklamada başlarından geçen olayın bir komplo olduğunu belirterek, yine dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nu karalamanın ve itibarsızlaştırmanın bir projesi olduğunu söyledi.

Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "2006 yılına döndüğümüzde birçok gerçeği görmemiz ve anlamamız mümkün. Hangi siyasinin birisi bir gazetenin parlamento muhabirini Kars’a göndererek, Şafak Operasyonunun sansasyonel bir şekilde servis edilmesini sağlıyor. Yine FETÖ/PDY operasyonları sonucu tutuklanan iş adamı Sultan Murat Dereci Cumhurbaşkanının bilgisi dışında nüfuzunu kullanarak Cumhurbaşkanıyla biz aynı köylüyüz diyerek baskı oluşturuyor. Şafak Operasyonu sonrası 10 yıla yakın bir süre cezaevinde yattık. Yargılanırken tuhaf olan Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun kardeşlerine yönelik yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırmak gibi suçlamalar yapılırken, söz konusu soruşturmada Kars Belediyesine ait hiçbir ihalenin olmamasıdır. Bu da o dönem soruşturmamızı yürüten Cumhuriyet savcıları hakimler ve emniyet mensuplarının görevi kötüye kullanıp evrakta sahtecilik yaparak bir komplo kurduklarının göstergesidir. Bütün bunlardan sonra biz de konunun açığa kavuşturulması ve gerçek suçluların cezalandırılması için Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.