1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta 26 kişi Yakalandı
Gezmiş, Aslan ve İnan ANILACAK..!

Gezmiş, Aslan ve İnan ANILACAK..!

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, ölümlerinin 40. yılında yarın (6 Mayıs) birçok yerde anılacak.

A+A-

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, ölümlerinin 40. yılında yarın (6 Mayıs) birçok yerde anılacak.

İlk olarak saat 12.00'da Karşıyaka Mezarlığı 2 No'lu kapı önünde toplanılacak. Saat 12.30'de ise mezarı başında anma töreni düzenlenecek.

Ankara, Karşıyaka Mezarlığında düzenlenen anma etkinliğine, bazı milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrencilerin katılması beklenirken, katılımcı grupların temsilcilerinin kısa birer konuşma yapmaları bekleniyor.

Konuşmaların ardından her yıl olduğu gibi bu yıl da, "üç karanfil anısına" mezarlara yanan sigaralar ve karanfiller bırakılacak.

Üç Fidan'ın Anısına...

Hüseyin Sünger'in kaleminden

Aşk Olsun Size Çocuklar!

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan o kısacık ömürlerine koca bir hayat sığdırdılar, devrime giden yolun son yüz metresini en hızlı koştular. Aşk olsun sizlere çocuklar, aşk olsun.

Onlar 6 Mayıs 1972'de, tam 40 yıl önce, önünde eğilmedikleri, hatta umursamadıkları ölüme, gözlerini kırpmadan gittiler.

Kısacık ömürlerine dağ gibi büyük yaşamlarını sığdırarak gittiler.

Kısacık ömürlerinin her anını, ülkenin bağımsızlığı, Marksizim- Leninizm, Türk ve Kürt Halkının kardeşliği, İşçiler ve Köylüler uğruna mücadelelerini yaşayarak gittiler.

Emperyalizmi kahretmek için, başkaldırının destanını yazarak gittiler.

Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Marksizm-Leninizm! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği!! Yaşasın işçiler, köylüler! Kahrolsun Emperyalizm!'' diye bağırarak gecenin karanlığını yırtıp gittiler.

Onlar, üniversitelerde, üniversite öğrencilerinin demokratik ve özerk üniversite mücadelelerinde, boykotlarda, işgallerde, forum ve yürüyüşlerde, devrimci gençlerle; Varto'da, depremde evlerini, canlarını, mallarını yitirmiş depremzedelerle; Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) Vietnam kasabı Komer'in arabasını yakan devrimci öğrencilerle; Zap suyuna köprü yapan Hakkarililerle; Filistin'de, emperyalizme ve siyonizme karşı bağımsızlık savaşı veren Filistinlilerle; Bafa'da, Bafa gölünü kendi malı zanneden zorbalara karşı mücadele eden Bafalı balıkçılarla; Antep'te ürünlerinin karşılığını alamayan çiftçilerin Fıstık Mitinginde, Anteplilerle; Akhisarda, tütün tüccarlarının soygununa dur demek için, tütün mitinginde tütüncülerle; 15-16 haziranda, emeklerinin namusu için ayaklanan işçilerle; Cislavet, Üstünçelik fabrikalarında haklarını almak için grev yapan emekçilerle; Alaşehirde, üzüm mitinginde Alaşehirlilerle; Güllüce-Atalan'da, ağaların gaspettikleri arazileri işgal eden köylülerle; Elmalı'da, ekdikleri ürünü tarumar etmek istiyen ağa bozuntusu eşkiyaların traktörlerinin önüne çırılçıplak yatan Elmalılarla beraber, o kısacık ömürlerine koca bir hayat sığdırdılar.

 

Onlar, devrime giden yolun son yüz metresini en hızlı koştular.
Aşk olsun sizlere çocuklar, aşk olsun.
Anıları bize rehber olsun.
'Elmalı- Akçaylı ozan Metin Demirtaş, şu dizelerin altına Ekim 1967 diye tarih düşmüş.
'Bizim de halkımız vardır Che Guevara
Unutulmuş uzak tarlalar yalazında
Sazıyla, türküleriyle kardeşliğe vurgun
Bütün ulusların halkları gibi
Ve yalnız büyük fırtınalarda kımıldayan
Bizim de halkımız vardır Che Guevara.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.