1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. 10 Günde 1,5 Milyon SEYİRCİ
“Gezici Festival” Perdelerini Açtı

“Gezici Festival” Perdelerini Açtı

Gezici Festival, Ankara’da bugün (29 Kasım) perdelerini açtı.

A+A-

Bu yıl 25'inci düzenlenen Gezici Festival, Ankara’da perdelerini açtı. Festival, Ankara’nın ardından Sinop ve Kastamonu’da perdelerini açacak.

Ankara Sinema Derneği tarafından bu yıl 25’incisi düzenlenen Gezici Festival, Ankara’da başladı. Festival, 5 Aralık tarihine kadar Ankara’da izleyicisiyle buluşacak. Ardından 6-8 Aralık’ta Sinop’ta ve 9-12 Aralık’ta Kastamonu’da perdelerini açacak olan festival, modern sinemanın ilham verici örneklerini ve sinema sanatının klasiklerini beyazperdede izleme fırsatı sunuyor.

Festival’in bu yılki programında Dünya Sineması, Kısa İyidir, Çocuklar İçin, Türkiye Sineması, Sessiz Sinema, Siyah Perde gibi klasikleşen bölümlerin yanı sıra 25’inci yıl için özel olarak programlanan, tematik film seçkileri de yer alıyor.

CANLI MÜZİK EŞLİĞİNDE SESSİZ SİNEMA

Festival programı kapsamında Sessiz Sinema bölümünde bu yıl üç filmin canlı müzik eşliğinde gösterimi yapılacak. Bu bölümde Muhsin Ertuğrul'un kayıp olduğu sanılan 1927 yapımı sessiz filmi "Tamilla" izleyici ile buluşacak. Tamila, 92 yıl aradan sonra ilk kez 56. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde gösterilmişti. Film, Ayşe Tütüncü ve Miray Eslek’in canlı müzik performansı eşliğinde gösterilecek.

Ayrıca geçtiğimiz yıl San Francisco Sessiz Film Film Festivali, EYE Filmmuseum ve Rusya Devlet Sinema Arşivi Gosfilmofond ortaklığıyla restore edilen, Fridrikh Ermler’in son sessiz filmi İmparatorluk Kalıntısı ve Pauline Frederick’in başrol aldığı Çatışan Arzular filmi de bu bölümde yer alacak.

SİNEMA VE IRKÇILIK

Festival’in, Amerikan Büyükelçiliği’nin katkılarıyla hazırladığı Siyah Perde’nin Sinema ve Irkçılık başlıklı bölümde ise ırkçı ayrımcılık konusunu ele alan Gecenin Sıcağı’nda ve Doğruyu Seç filmlerin gösterimi yapılacak.

Filmler Ankara’da Kızılay Büyülü Fener ve Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’de gösterilecek.  Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki tüm gösterimler ücretsiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.