1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Gümrükçüoğlu Dernekpazarında Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Gergerlioğlu'ndan 'Hakan Şükür' Soru Önergesi

Gergerlioğlu'ndan 'Hakan Şükür' Soru Önergesi

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Hakan Şükür’ün ismini anan TRT spikerinin yayından alınması ile ilgili soru önergesi hazırladı.

A+A-

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Hakan Şükür’ün ismini anan TRT spikerinin yayından alınması ile ilgili soru önergesi hazırladı. Önergede "Dünya kupasının en hızlı gölünü Hakan Şükür atmamış mıdır? Eğer atıysa spiker niye değiştirildi?" diye sordu.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladı.

2022 FIFA Dünya Kupası'nda F Grubu'nda dün oynanan (1 Aralık) Fas-Kanada maçında, Fas 4. dakikada attığı erken golle 1-0 öne geçti.

TRT'de yayınlanan Kanada-Fas maçının spikeri Alper Bakırcıgil, golden sonra "Şunu hatırlatmak gerekiyor ki, Dünya Kupası'nın en hızlı golü Hakan Şükür tarafından atılmıştı," dedi.

Gergerlioğlu ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a soru önergesi vererek, "En hızlı golü atan futbolcunun adı nedir?" diye sordu.

Gergerlioğlu'nun soru önergesinde spiker Alper Bakırcıgil'in Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) operasyonuyla Katar'dan Türkiye'ye getirildiği iddiası da yer aldı.

Gergerlioğlu, Oktay'a şu soruları yöneltti:

  • Dünya kupasının en hızlı gölünü Hakan Şükür atmamış mıdır? Eğer Hakan Şükür en hızlı golü atmamışsa en hızlı golü atan futbolcunun adı nedir?
  • Eğer Hakan Şükür golü attıysa spikerin değiştirilme sebebi nedir?
  • Eğer spiker yanlış bir bilgi vermemişse neden maçın ikinci yarısında görev değişikliğine gidilmiştir?
  • Alper Bakırcıgil Milli İstihbarat Teşkilatı'nın başarılı bir operasyonla Katar'dan Türkiye'ye getirildiği iddiası doğru mudur? Eğer bu iddia doğruysa görüntülerinin paylaşılmamasının gerekçesi nedir?
  • Alper Bakırcıgil Hakan Şükür'ün dünya kupasında en hızlı gölü attığı bilgisini kim ya da kimlerden edinmiştir? Bu konu hakkında devam eden bir soruşturma var mıdır?
  • TRT spikerlerine Hakan Şükür, Arif Erdem gibi isimlerin telafüz edilmemesi hakkında brifing verildiği iddiası doğru mudur?
  • Dünya kupaları tarihinde en erken golü Hakan Şükür'ün attığını söylememek için diğer ülke takımlarının daha erken gol atabilmesi için hükümetiniz düzeyinde teşvik edildiği iddiası doğru mudur? Bu konudaki çalışmalar hangi aşamadadır?
  • FIFA'ya dünya kupası en erken golü istatisiğinin kaldırılması ile ilgili hükümetiniz herhangi bir başvuruda bulunacak mıdır?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.