1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Bahçeli, Bursa'da Aday Tanıttı
'Gelecek Partisi | Selçuk Özdağ'a Saldırı

'Gelecek Partisi | Selçuk Özdağ'a Saldırı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a evinin önünde silahlı ve sopalı saldırı düzenlendi.

A+A-

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a evinin önünde silahlı ve sopalı saldırı düzenlendi.

5 kişinin saldırısı sonucu elinden ve başından yaralandığı açıklanan Özdağ, hastaneye kaldırıldı. Özdağ'ın tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, konuyla ilgili Twitter hesabından saldırıya ilişkin şu bilgileri verdi: 

"Genel Başkan Yardımcımız ve Manisa Eski Milletvekilimiz Sayın. Selçuk Özdağ, bugün Ankara'daki evinin önünde saat 12:15 sularında sopalı ve silahlı bir saldırıya uğramıştır. Yaklaşık beş kişilik bir grubun saldırısına uğrayan Sn. Özdağ elinden ve kafasından ciddi biçimde yaralanmıştır. Olay anında yanında bulunan şoförü tarafından hızla Memorial Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınmıştır. Güvenlik görevlilerimizin incelemeleri devam etmektedir. Olayın sorumlularının gecikmeksizin ortaya çıkarılmasını ve yargıya teslim edilmesini bekliyoruz."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, dün il kongresi için gittiği Mardin'de Selçuk Özdağ'ın uğradığı silahlı ve sopalı saldırıya ilişin bir açıklama yaptı.

SİYASİ TERÖR

Yaşanan olay nedeniyle Mardin programını yarıda keserek Ankara'ya döneceğini söyleyen Davutoğlu, saldırıyı "siyasi terör" olarak niteledi.

Davutoğlu şunları söyledi: 

"Bunun hiçbir izahı olamaz, açık bir terör faaliyetidir. Bugün eğer terör Ankara'nın caddelerine inmişse ve Türkiye'nin en tanınmış siyasilerinden birine, milletin ve ülkenin birliği için her türlü çabayı sarf etmiş ve 15 Temmuz sonrası Darbe Araştırma Komisyonu'nda en çetin mücadelelerle, en kapsamlı bir şekilde FETÖ'ye karşı bir mücadele ve duruş sergilemiş bir siyasiye saldırı olmuşsa biz bunun adına siyasi terör deriz ve gerekenin yapılmasını bekleriz."

Cumhurbaşkanından açık ve net bir açıklama beklediğini söyleyen Davutoğlu, bu olayın üzerinin örtülemeyeceğini vurguladı ve İçişleri Bakanı ve güvenlik birimlerinin de konuya ilişkin bir açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Kamera kayıtlarının ve saldırıya ilişkin istihbaratların mevcut olduğunu ve hiçbir mazeret kabul etmediklerini ifade eden Davutoğlu, "Eğer bu tür saldırılara izin verilirse sorumlusu Cumhurbaşkanı'dır" dedi. 

Ahmet Davutoğlu şöyle devam etti:

"İster terör örgütleri ister bu şekilde mafyavari çete örgütleri bilsinler ki; son nefesimize kadar bu ülkede hukuk devletinin mücadelesini veririz ve bir adım geri atmayız. Ankara'nın ortasında siyasi terör faaliyetine kalkışanların ve Türkiye'nin insan hakları alanındaki kazanımlarını tehdit etmeye dönük her türlü partinin karşısında dimdik duracağız. Türkiye'yi 90'lı yılların faili meçhullerine, arkasındaki örgütlerin kimliği belli olmayan siyasi terör faaliyetlerine asla teslim etmeyeceğiz."

***

Selçuk Özdağ kimdir?

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında yüksek lisans ve doktora yapan, burada doçent olan Özdağ, AK Parti'de birçok farklı alanda yöneticilik görevleri yapmıştı.

AK Parti Denizli Koordinatörlüğü, AK Parti Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı ve Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

AK Parti MKYK üyeliğine de seçilen, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olan Özdağ, tam üç dönem AK Parti'den Manisa milletvekilliği yaptı.

Davutoğlu'nun AK Parti'den istifasının ardından Özdağ da istifa kararı alırken, daha sonra Gelecek Partisi'nin kuruluş çalışmalarına katılmış, ardından da bu partide genel başkan yardımcısı olmuştu.

Haberin uzantısı...

24 SAAT İÇİNDE ORGANİZE SALDIRILAR

Türkiye'nin gündemine yeni yılın ilk ayında, muhalif isimlere yönelik birbiri ardına gelen fiziki saldırılar yerleşti.

Türkiye'de 24 saat içinde üç ayrı muhalif isme yönelik saldırı yaşandı. KRT TV programcısı Avukat Afşin Hatipoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu kimliği belirsiz gruplarca yapılan saldırıların hedefi oldu.

Kimliği belirsiz gruplarla gerçekleştirilen saldırıların ilk hedefi KRT TV programcısı Avukat Afşin Hatipoğlu oldu. Akşam üzeri evine girmek üzereyken maskeli kişilerce saldırıya uğradığını söyleyen Hatipoğlu, "Şükürler olsun, sağlık durumum iyi, evimde dinleniyorum. Gerekli şikayetleri yaptım, hukuki süreci takip ediyorum. Türkiye’de yaşadığımı hatırlatan saldırganların kimler olduğunu ise merak ediyorum" dedi. Hatipoğlu'na saldıran kişilerin kaçarken, "Konuştuklarına dikkat et" dediği öğrenildi.

Ankara'da yapılan ikinci saldırının hedefi ise Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ oldu. Gelecek Partisi'nden yapılan açıklamaya göre, Özdağ'a aracına bineceği sırada kimliği henüz belirlenemeyen grup saldırdı. Başından ve yüzünden aldığı darbeler sonucu yaralanan Özdağ, özel bir hastanede tedavi edildi.

Faili henüz belirsiz bir diğer saldırı da Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu'na düzenlendi.

Uğuroğlu, arabasına bineceği sırada arkadan gelen 3 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saldırganların 34 plakalı bir araba ile geldiği belirtilirken, Emniyet'te ifade veren Uğuroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.