1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Yurt Yangını'nda 4 kişi Tutuklandı
Gazi’de Hayatını Kaybedenler Anıldı

Gazi’de Hayatını Kaybedenler Anıldı

Gazi Mahallesi’nde 12 Mart 1995’te yaşanan katliamda hayatını kaybeden 22 kişi, katliamın 27. yılında anıldı. 

A+A-

Gazi Mahallesi’nde 12 Mart 1995’te yaşanan katliamda hayatını kaybeden 22 kişi, katliamın 27. yılında anıldı. 

PolitiKARS'ın internet sitelerinden derlediği bilgilere göre; Gazi, Ümraniye Şehit Aileleri, 12 Mart Platformu, Gazi Halkı ve Alevi Kurumları tarafından düzenlenen anmaya yüzlerce kişi katıldı. 

Anmaya HDP milletvekili Musa Piroğlu,  EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz'in, TİP Milletvekili Sera Kadıgil'in de aralarında olduğu çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı. 

Yoğun kar yağışı ve soğuk havaya rağmen sabah erken saatlerinden itibaren Gazi Cemevi önünde toplanan yüzlerce yurttaş, "Gazi'de düşene dövüşecek bin selam. Gazi ve Ümraniye Şehitleri onurumuzdur" yazılı pankartları açarak, katliamın yapıldığı eski postaneye yürüdü.

Katledilen 22 yurttaşın fotoğrafının taşındığı yürüyüş sırasında sık sık "Gazi'yi unutma unutturma", "Gazi'nin hesabı sorulacak", "Gazi Şehitleri ölümsüzdür", "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Anaların öfkesi katilleri boğacak", "Katiller halka hesap verecek" sloganları atıldı. Gazi ve Ümraniye katliamında hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okunarak ‘yaşıyor’ yanıtı verildi.

Yürüyüş sonrası katliamın yaşandığı eski postane önünde bir araya gelen kitle yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından yapılan basın açıklamasını aileler adına Sezgin Engin Can okudu.

Açıklamanın ardından katliamın yaşandığı yere karanfiller bırakıldı. Ardından cemevine geçen yurttaşlar, yaşamını yitirenler için dua edip lokma dağıttı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.