1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tarihi Konak Ayağa Kalkıyor
Gazeteci Soner Yalçın Tahliye EDİLDİ

Gazeteci Soner Yalçın Tahliye EDİLDİ

'Odatv davası'nda 14 Şubat 2011'den beri tutuklu yargılanan gazeteci Soner Yalçın'ın tahliyesine karar verildi.

A+A-

"Odatv davası"nda 14 Şubat 2011'den beri tutuklu yargılanan gazeteci Soner Yalçın'ın tahliyesine karar verildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, "Odatv davası"nda yaklaşık iki yıldır tutuklu yargılanan gazeteci Soner Yalçın'ın tahliyesine karar verdi.

Yalçın, 18 Şubat 2011'de gazeteci Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'la birlikte İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "Ergenekon örgütüne üye olmak", "halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" ve "devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri elde etmek ve yayınlamak" suçlamalarıyla tutuklamıştı.

Davanın 15. duruşması İstanbul Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmada söz alan Soner Yalçın, insanların tertiplerle itibarsızlaştırılarak hapse atıldığını belirterek, "Kötülük sıradandır; ülkemizde zalim bir kötülük var. Kör bir gücün emrindeki bu kötülük memleketimize ihanet etmektedir. Bu kötülük örgütlüdür ve ne yazık ki devlet içinde yuvalanmıştır. Tertiplerle insanları itibarsızlaştırmakta, hapse attırmaktadır. Fakat hesaplanmış kötülük yolun sonuna gelmiştir; açığa çıkmaktır" dedi.

Oda tv davasında, Soner Yalçın, yazar Yalçın Küçük, Emniyet İstihbarat Dairesi eski başkan yardımcısı Hanefi Avcı, gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın aralarında bulunduğu 13 kişi yargılanıyor. gazeteci sanıklardan Şık ve Şener 12 Mart 2012'de, Terkoğlu ve Pehlivan ise 14 Eylül 2012'de tahliye edilmişti.

Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit, tahliyeyi, "2012'nin son günlerinde, yeni yıl için bir mutlu müjde" olarak nitelendirdi. Birgit "Geç de olsa arkadaşımızın özgürlüğe kavuşmuş olmasını bu duygularla, sevinçle karşılıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.