1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Gazeteci Sinan Aygül’e Saldıranların Cezası Ertelendi
Gazeteci Sinan Aygül’e Saldıranların Cezası Ertelendi

Gazeteci Sinan Aygül’e Saldıranların Cezası Ertelendi

Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Sinan Aygül'e saldıran belediye personeli Yücel Baysalı ile polis koruması Engin Kaplan'a 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verdi.

A+A-

Bitlis Tatvan’ta gazeteci Sinan Aygül’e saldıran Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin akrabası belediye personeli Yücel Baysalı ile polis koruması Engin Kaplan'ın yargılandığı davada karar çıktı.

Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesi, ‘kasten yaralama’ suçundan Baysalı ile Kaplan'a 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme cezada hem indirim yaptı hem de ertelemeye gitti.

Mahkeme iki sanığın da “sosyal ilişkileri ve cezanın geleceği üzerindeki olası etkilerini” lehde takdiri tahfif sebebi kabul ederek cezada altıda bir oranında indirime gitti.

İki isim ayrıca “alenen hakaret” suçlamasından beraat etti. Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bırakarak cezayı erteledi.

Aygül duruşma sonrası "Sokak ortasında gazeteci öldürmeye çalışan polis ve koruma için bugün komik bir cezayla HAGB verildi. Yani hiçbir ceza verilmedi. Bu kadarını beklemiyordum. Yazıklar olsun" diye açıklama yaptı.

Aygül “Önünüze gelen vatandaşı dövebilirsiniz, silahınızla tehdit edebilirsiniz, sokak ortasında canınızın istediği kişiye saldırabilirsiniz... Basit bir ceza verir, biter... 'Yolsuzluk yapmayın' dedim diye beni öldürecekti. Bugün ödül gibi karar verildi” dedi.

AYGÜL, SALDIRGANLARA HAKARET ETTİĞİ İÇİN CEZAEVİNE GİREBİLİR

Sinan Aygül kendisine saldıranlara 'hakaret ettiği' gerekçesiyle açılan davada karar iki gün önce çıkmış ve 2 ay 5 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme eylemi ‘haksız fiile karşı gösterilen bir tepki’ olarak değerlendirmemişti. Cezanın onaylanması halinde Aygül cezaevinde girecek.

Aygül, saldırıdan bir gün sonra hastane önünde toplanan kalabalığa açıklama yaptığı sırada Baysalı ve Kaplan için “İki sokak köpeği" ve "Allah belalarını versin" demişti.

sinan-aygul-001.jpg

NE OLMUŞTU?

Sinan Aygül, 17 Haziran 2023’te Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin akrabaları olan belediye personeli Yücel Baysalı'n sokak ortasında saldırısına uğradı. Polis memuru Engin Kaplan da çevredekilerin araya girmesini engelledi.

Olayın ardından saldırganlar açığa alındı ve tutuklandı. Ancak saldırganlar 15 Eylül’deki ilk duruşmada serbest bırakıldı. Failler ayrıca Aygül'ü hakaret ettiği iddiasıyla dava etti ve Aygül hakkında iki kez uzaklaştırma kararı aldırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.