1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Gazeteci Sinan Aygül Saldırıya Uğradı
Gazeteci Sinan Aygül Saldırıya Uğradı

Gazeteci Sinan Aygül Saldırıya Uğradı

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, Tatvan Belediyesi'yle ilgili yolsuzluk ve usulsüzlük haberleri sonrası dün (17 Haziran) bir belediye çalışanının saldırısına uğradı.

A+A-

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, Tatvan Belediyesi'yle ilgili yolsuzluk ve usulsüzlük haberleri sonrası dün (17 Haziran) bir belediye çalışanının saldırısına uğradı.

Saldırı sırasında Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin koruma memuru bir polis de çevredeki yurttaşları engelledi.

sinan-aygul.jpg

..haberin öncesi

GAZETECİ SİNAN AYGÜL SALDIRIYA UĞRADI

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin silahlı korumalarının saldırısına uğradığını belirtti. 

Aygül, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Biraz önce Tatvan'da belediye başkanı Mehmet Emin Geylaninin silahlı korumalarının saldırısına uğradım. Belediyeye ait araçtan inerek saldıran şahıslar arkamdan kafama vurduktan sonra küfredek 'Bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin' diye tehditler ettiler. Tavan Devlet Hastanesine götürülüyorum."

Aygül iki gün önce yaptığı paylaşımda ise belediyelerin taşınmazlarıyla ilgili usulsüzlükler yapıldığını iddia etmişti. 

..haberin uzantısı

GEYLANİ, "SALDIRIYLA İLGİM YOK"

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Aygül'e yönelik saldırı sonrası Twitter hesabından bir dizi paylaşımda bulundu.

"Yaşanan talihsiz olay ile hiçbir ilgim bulunmamaktadır" diyen Geylani, Aygül'ü arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini yazdı.

Saldırı sırasında Ankara'da bulunduğunu belirten Geylani, belediye çalışanı Y.B adlı saldırganın görevden alındığını ve Tatvan'a dönüş yapıp gazeteci Aygül'ü ziyaret edeceğini kaydetti.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Bitlis Valiliği de saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, belediye çalışan Y.B ile polis memuru E.K hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı, E.K'nin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.