1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Otobüs İşletmeleri Yeni Yapılan Terminale Taşındı
Gazeteci Hüsnü Mahalli Tutuklandı

Gazeteci Hüsnü Mahalli Tutuklandı

Hüsnü Mahalli "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla tutuklandı.

A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen gazeteci Hüsnü Mahalli'nin ifade işlemleri sona ermesinin ardından tutuklandı.

İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, Hüsnü Mahalli'nin "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla tutuklanmasına karar verdi.

Mahalli 13 Aralık 2016 günü akşamı gözaltına alınmıştı.

Gözaltında rahatsızlandı

Vatan Caddesi'ndeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Mahalli, dün akşam saatlerinde rahatsızlanınca Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Hastaneden çıkışta tutuklanma talebiyle adliyeye sevek edilmişti

MS hastalığı ve yüksek tansiyon

Gerçekgündem’de yer alan habere göre Avukat Turan Aydoğan, Mahalli gözaltına alındıktan sonra Halk TV canlı yayınında "Gün Sonu" programında İsmail Dükel'e yaptığı açıklamada Mahalli’nin sağlık durumunun ne gözaltına alınmaya ne de tutuklanmaya elverişli olmadığını söylemişti.

Aydoğan, Mahalli’nin MS hastalığı ve yüksek tansiyon hastalığıyla alakalı kullanması gereken ilaçlar olduğunu belirtmişti.

Hüsnü Mahalli hakkında

Suriyeli Türkmen kökenli, Ortadoğu ve siyaset uzmanı, akademisyen, gazeteci ve yazar.

23 Mayıs 1949 tarihinde Suriye’nin Halep kentinde doğdu.

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu'nu bitirdi. Aynı üniversite Gazetecilik bölümünde yüksek lisans, Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora yaptı.

BBC, NBC gibi uluslararası televizyon kuruluşlarının yanı sıra pek çok Arap ülkesinde radyo, dergi, gazete, ajans gibi basın yayın organlarında görev aldı. 1 Temmuz 2013'te, Akşam Gazetesi'nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulması ardından gazetedeki köşe yazarlığı görevinden çıkarılmıştı.

2011’de Türkiye vatandaşı oldu. Mahalli Halk TV’de yorumculuk ve Yurt gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu.

Kitapları: Ortadoğu'da Kanlı Bahar (Destek Yay. 2012), Tezkereden Tezkereye Gerçekler (İskele Yay. 2006), Diren Suriye (Destek Yay. 2014), Al Sana Bahar (Destek yay. Şubat 2016), Maniki Dünya (Destek Yay, Ocak 216).

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.