1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Birlik Başkanı Aktaş’tan Tavuk Üretim Çiftliklerine Denetim
Gazeteci Hüsnü Mahalli Gözaltında

Gazeteci Hüsnü Mahalli Gözaltında

Gazeteci, Yurt Gazetesi köşe yazarı Hüsnü Mahalli sosyal medya üzerinden devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

A+A-

Gazeteci, Yurt Gazetesi köşe yazarı Hüsnü Mahalli gözaltına alındı.

Anadolu ajansı (AA) Mahalli’nin “sosyal medya üzerinden devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla” gözaltına alındığını duyurdu.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Mahalli'nin evinde yapılan aramada bazı dijital malzemelere incelenmek üzere el konulduğunu belirtildi.

CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Mahalli’nin gözaltına alınışını Twitter’dan duyurdu. 

Avukattan açıklama

Gerçekgündem’de yer alan habere göre Avukat Turan Aydoğan, Halk TV canlı yayınında "Gün Sonu" programında İsmail Dükel'e yaptığı açıklamada Mahalli’nin gözaltına alınmasıyla ilgili şöyle dedi:

“Halk TV'de Ayşenur Hanım'la (Ayşenur Arslan) yaptığı programda kullandığı ‘Halep'te teröristler yok ediliyor. Bunun nasıl olduğunu yarın açıklayacağım’ diyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da öğleden sonra bir soruşturma başlatıyor, yakalama kararı koyuyor.

“Hüsnü Bey o ifadeyi kullanırken gerçekten Halep'te teröristlerin yok edildiğini yani devletin orada bir politika izliyorsa, o politikanın sağlıksızlığını anlatacaktı yarın. Ancak fırsat verilmedi. 

“Devletin manevi şahsiyetini tahkirle alakalı iddia. Evinde bir arama yapıldı. Bu bir katalog suç değildir. Hüsne Bey, ne gözaltına alınmaya ne de tutuklanmaya elverişli değildir. MS hastalığıyla hem de yüksek tansiyon hastalığıyla alakalı kullanması gereken ilaçlar var. Emniyet'teki arkadaşlara bunu belirttik.”

Gazeteci Ayşenur Arslan, arama kararının ardından evine gittiği Mahalli’nin mesajını şöyle iletti:

"Hüsnü Mahalli'ye Halk TV'de yayına çıkacağım bir mesajın var mı dedim? Mahalli de  ‘Türkiye'yi ve bölgeyi sevmenin bedeli bu işte’ dedi.”

A Haber’de hedef gösterilmişti

A Haber kanalında yayımlanan 'Sabah Ajansı' programının sunucusu Erkan Tan, Mahalli 8 Aralık’ta Twitter’den paylaştığı mesajları yayınlayarak Mahalli’yi hedef göstermişti.

Mahalli Twitter’dan şöyle yazmıştı:

“Beş Körfez ülkesi 20 aydır Yemen'e saldırıyor ama medyada bir tek haber yok Suriye ordusu Halep'i teröristlerden temizliyor medyada kıyamet!

“Libya'da 4yıldır herkes herkesi boğazlıyor boğazlattırılıyor medyada haber yok Suriye ordusu Halep'i katillerden temizliyor medyada kıyamet!"

Erkan Tan, Mahalli’ye hakaret ettiği yayında “Cevabı twitterden vermenizi istiyorum” demişti.

CHP vekili Meclis’te sordu

CHP milletvekili Eren Erdem Meclis’te yaptığı konuşmada “Mahalli, bir televizyon ekranında hedef gösterilmişti, kendisi hakkında soruşturma açıldığını öğrendik” dedi.

“Savcılara havuz medyasında yapılan haberler üzerinden talimat verilip kişilerin tutuklanması meşru zemin mi kazanmıştır?” diye sordu.

Erkan Tan, bu sabah (14 Aralık) Mahalli’nin gözaltına alınmasına dair yayınında CHP'li vekillerin Meclis’te ve Halk TV’de “Mahalli’nin Tan’ın hedef göstermesinin ardından hukuki işlemlerin başlatıldığına” dair açıklamalarına tepki gösterdi.

“Ben hedef göstermişim de tutuklanmış. Kendi kendini hedef gösterdi” diyerek Mahalli’ye hakaretlerini sürdürdü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.