Gazeteci Adnan Bilen'e "Hakaret" Cezası

Gazeteci Adnan Bilen'e "Hakaret" Cezası

Gazeteci Adnan Bilen hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla verilen para cezası istinaf mahkemesi tarafından onandı.

A+A-

Gazeteci Adnan Bilen hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla verilen para cezası istinaf mahkemesi tarafından onandı.

PolitiKARS'ın ajanslarden derlediği bilgilere göre, Gazeteci Adnan Bilen hakkında Van 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla verilen 7 bin TL para cezası onandı. Van Bölge İstinaf Mahkemesi, yerel mahkemenin verdiği kararı “yerinde” buldu. 

Kararın gerekçesinde şu ifadelere yer verildi: “Hukuken geçerli ve elverişli delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, eylem nedeniyle suçun oluşumuna ve niteliğine uygun kabul ve uygulamasına, cezayı artırıcı ve azaltıcı sebeplerin nitelik ve derecesi takdir kılınarak, savunmanın inandırıcı gerekçelerle reddedilmesine, hukuka uygun, yasal ve yeterli olarak açıklanan gerekçeye göre, sanığın mahkumiyetine dair verilen hükümlerde bir isabetsizlik bulunmadığından katılan vekilinin ve sanık müdafiinin talepleri yerinde görülmemiş olmakla, istinaf başvurusunun reddine karar verilmiştir." 

DAVA HAKKINDA

Facebook sayfasında Birgün gazetesinin Berkin Elvan'ın fotoğrafının altına yazılan "Kaşların Karası", Soma'da hayatını kaybeden madencilerin fotoğraflarının bulunduğu karenin altına yazılan "Kömür Karası" ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve aile bireylerinin yer aldığı fotoğrafın altına yazılan "Yüz Karası" başlığıyla T24 yazarı Hakan Aksay'ın yazdığı ve içerisinde "Faşo Ağa" görselinin bulunduğu yazıyı paylaşan Bilen'e “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla dava açılmıştı.

Ardından, Van 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi "Yüz karası" ifadesi nedeniyle Bilen’e 7 bin TL para cezası vermişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.