Galatasaray | Fatih Terim'le Yollar Ayrıldı

Galatasaray | Fatih Terim'le Yollar Ayrıldı

Süper Lig'de bekleneni veremeyen Galatasaray'da eleştiri oklarının hedefinde olan teknik direktör Fatih Terim dönemi sona erdi.

A+A-

Süper Lig'de bekleneni veremeyen Galatasaray'da eleştiri oklarının hedefinde olan teknik direktör Fatih Terim dönemi sona erdi.

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da alınan başarısız sonuçların ardından başkan Burak Elmas, teknik direktör Fatih Terim'le görüştü. 15 dakika süren görüşmenin ardından devam eden yönetim kurulu toplantısında Terim'le ayrılık kararı verildi. 

Fatih Terim'in Galatasaray başındaki dördüncü dönemi de sona ermiş oldu.

Galatasaray'da Terim'in geleceği Türkiye Kupası'ndaki Denizlispor mağlubiyeti sırasında yeniden gündeme gelmiş, teknik adam yazılı açıklamayla görevinin başında olduğunu ifade etmişti. Terim, Galatasaray'da 3 yıllık bir projeye başladıklarını ve meyvelerini ileriki senelerde toplayacaklarını belirtmişti.

Terim'in sarı-kırmızılı kulüpteki sözleşmesi Haziran 2024'te sona erecekti.

DÖRDÜNCÜ TERİM DÖNEMİ DE SONA ERDİ

Kulüpte dördüncü dönemi sona eren Terim, 22 Aralık 2017'de göreve başlamıştı. Dördüncü döneminde 176 resmi maça çıkan Terim, 97 galibiyet, 35 beraberlik ve 44 yenilgi aldı. Geldiği sezonda ve bir sonraki sezonda Galatasaray'ı lig şampiyonu yapan 68 yaşındaki teknik adam, son 2 yılında şampiyonluğu Başakşehir ve Beşiktaş'a kaptırdı. Terim ayrıca son döneminde bir Türkiye Kupası ve bir Süper Kupa da kazandı.

Lige yeni transferlerle başlayan Galatasaray ligde 20 maçta 27 puan toplayarak 12. sırada yer alıyor. Sarı-kırmızılılar Terim yönetimine UEFA Avrupa Ligi grubundan da lider çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler