1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşiktaş’tan 4-2’lik Galibiyet
Galatasaray, Barcelona’ya Geçit Vermedi

Galatasaray, Barcelona’ya Geçit Vermedi

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Camp Nou'da Barcelona'ya konuk oldu.

A+A-

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Camp Nou'da Barcelona'ya konuk oldu.

Müsabakada 90 dakika boyunca gol sesi çıkmadı ve taraflar sahadan 0-0 eşitlikle ayrıldı.

Barcelona'da De Jong'un 75. dakikadaki şutu yan direkten döndü.

Temsilcimizde Gomis'in 78. dakikada ağlara gönderdiği top ofsayt gerekçesiyle gol geçerliliği kazanmadı.

Rövanş karşılaşması 17 Mart Perşembe günü Nef Stadyumu'nda oynanacak. Bu maçı kazanan taraf çeyrek finale yükselecek.

Maçtan dakikalar

5. dakikada sol kanattan gelişen Barcelona atağında, ceza sahasına gelen ortada topa yatarak vuran Depay'ın şutunu Galatasaray savunması önledi.

15. dakikada sarı-kırmızılıların Kerem ile geliştirdiği ilk önemli atakta sol kanattan ceza sahasına giren Berkan topa dengesiz vurunca kaleci Ter Stegen rahat bir şekilde meşin yuvarlağı kontrol etti.

27. dakikada Galatasaray kalesini karşıdan gören, ceza yayının dışından Depay'ın kullandığı serbest vuruşta kaleci Pena sağ tarafına uzanarak güzel bir kurtarışla topu önledi.

36. dakikada sol kanattan süratli gelen Kerem, iki rakibini geçerek ceza sahasına girdi. Kerem'in vuruşunda, Eric Garcia'ya çarpan top kalenin üzerinden kornere gitti.

41. dakikada Depay'ın sol çaprazdan sert vuruşunda, kaleci Pena güzel bir uzanışla topu kornere attı.

Müsabakanın ilk yarısı, golsüz sona erdi.

Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez, ikinci yarıya defans, orta saha ve forvet mevkilerinde 3 oyuncu değişliğiyle başlayıp Araujo, Gonzalez ve Torres'in yerine Pique, Busquets ve Dembele'yi sahaya sürdü.

50. dakikada ceza sahası dışından Barcelona'nın kazandığı serbest vuruşu kullanan Jordi Alba'nın kale önüne ortasında kaleci Pena çıkarak tehlikeyi önledi.

54. dakikada uzun pasta sol kanatta topla buluşan Kerem, hızlı bir şekilde ceza sahasına girdi. Önündeki ilk rakibini geçtikten sonra topu ayağında tutmayı başaramayan sarı-kırmızılı futbolcu, önemli bir ataktan yararlanamadı.

56. dakikada gelişen Barcelona atağında, ceza sahasında kaleye yakın bir bölgede Traore'nin vuruşunda, top auta gitti.

57. dakikada ev sahibi takımın sol taraftan kullandığı köşe atışında Busquets'in kafa vuruşunda, kaleci Pena topu bir kez daha kornere gönderdi.

62. dakikada sağ kanattan Traore'nin ortasında defansın uzaklaştırdığı topa Jordi Alba ceza sahası dışından yerden çok sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

64. dakikada De Jong'un ceza sahası çizgisi dışından sert vuruşunda top, kaleci Pena'nın ellerinde kaldı.

72. dakikada ceza sahası çizgisine kadar gelen Traore'nin vuruşunda, top kale direğinin üzerinden auta çıktı.

78. dakikada Barcelona yarı alanında topla buluşan Gomis, rakibini ekarte ederek güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Fransız hakem, ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

Karşılaşma, 0-0 sona erdi.

Organizasyonda çeyrek finale kalacak takım, 17 Mart'ta İstanbul'da oynanacak rövanş maçında belli olacak.

Maçtan notlar

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında karşı karşıya gelen Barcelona ve Galatasaray, son lig karşılaşmalarına göre ilk 11'lerinde rotasyon yaptı.

Galatasaray, son Konyaspor maçına göre orta sahasında ve forvetinde değişikliğe gitti.

Teknik direktör Domenec Torrent, Barcelona karşısındaki ilk 11'inde 4 oyuncusunu değiştirerek, forvette Bafetimbi Gomis'in yerine Mustafa Muhammed'e, orta sahada ise Erick Pulgar, Alexandru Cicaldau ve Emre Kılınç'ın yerlerine Taylan Antalyalı, Sofiane Feghouli ve Ryan Babel'e şans verdi.

Barcelona'da 6 değişiklik

Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez ise son lig maçına göre ilk 11'de 6 futbolcusunu değiştirdi.

Katalan takımının tecrübeli isimleri Gerard Pique, Dani Alves, Sergio Busquets ile forvetteki Aubameyang, Gavi ve Ousmane Dembele, Galatasaray maçında ilk 11'de sahaya çıkmadı.

Forvet 3'lüsünü Adama Traore, Memphis Depay ve Ferran Torres ile kuran Xavi, defansta Dest ve Eric Garcia, orta sahada ise Nicolas Gonzalez'i tercih etti.

Kuntz da Camp Nou'da

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz da UEFA teknik gözlemcisi olarak karşılaşmayı takip etti.

Çoğunluğu Avrupa'dan olmak üzere sarı-kırmızılı 1000 kadar taraftar da statta takımına destek verdi.

Bu arada her iki kulübün yöneticileri, maç öncesinde öğle yemeğinde bir araya geldi.

Barcelona Sportif Direktörü Mateu Alemany, karşılaşma öncesinde kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada, Inaki Pena'nın Galatasaray'da kiralık olarak forma giymesinden ve performansından çok memnun olduklarını, bu oyuncunun sezon sonunda Barcelona'ya döneceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.