Galatasaray 0-1 Beşiktaş

Galatasaray 0-1 Beşiktaş

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında TT Arena’da Beşiktaş ile karşılaştı.

A+A-

Spor Toto Süper Lig'in 22. Haftasında Galatasaray ile Beşiktaş karşılaşıyor.Derbide Beşiktaş, 47. dakikada Taliasca'nın golüyle 1-0 öne geçti

Ligin zirvesini yakından ilgilendiren derbi öncesi Beşiktaş 47 puanla liderlik koltuğunda otururken, 40 puanlı Galatasaray haftaya üçüncü sırada girdi.

Derbi maç öncesi 47 puanla lider durumda Beşiktaş'ın 7 puan gerisinde yer alan sarı-kırmızılı ekibin, şampiyonluk yarışında iddiasını sürdürebilmek için puan kaybına tahammülü yok. Son 2 lig maçında Kayserispor'a 2-1 yenilip, Çaykur Rizespor'la da 1-1 berabere kalarak 5 puan yitiren Galatasaray, taraftarı önünde derbiyi kazanarak hem moral bulma hem de iddiasını yeniden ortaya koyabilme peşinde.

Siyah-beyazlılar ise derbiyi kazanarak, hem ikinci sıradaki Medipol Başakşehir'in kendisine yaklaşmasına izin vermemeyi hem de 40 puandaki sarı-kırmızılı takımla arasındaki farkı 10'a çıkarmayı hedefliyor. Sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde Vodafone Arena'da yapılan müsabaka 2-2 bitti.

Stat: TT Arena

Hakemler: Bülent Yıldırım xx, Ekrem Kan xx, Asım Yusuf Öz xx

Galatasaray: Muslera xx, Semih xx, Chedjou xx, Hakan Balta xx, Carole xx, Nigel de Jong xx, Selçuk İnan xx, Yasin xx, Bruma xx, Sneijder xx, Podolski xx

Yedekler: Cenk, Ahmet, Eren, Rodrigues, Tolga, Josue, Sabri

Teknik Direktör: Igor Tudor

Beşiktaş: Fabri xx, Gökhan Gönül xx, Atınç xx, Marcelo xx, Adriano xx, Atiba xx, Oğuzhan xx, Quaresma xx, Babel xx, Talisca xx, Cenk xx

Yedekler: Tolga, Mitrovic, Beck, Tolgay, Gökhan İnler, Aboubakar, Ömer

Teknik Direktör: Şenol Güneş

Sarı kartlar: Selçuk İnan (Galatasaray), Talisca (Beşiktaş)

Maçtan notlar 

Dostluk yemeği...

Hürriyet'te yer alan habere göre, Galatasaray ve Beşiktaş Kulübü arasında 90 dakika öncesinde son derece dostane bir görüntü hakim oldu. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve kurmaylarını Galatasaray yöneticileri karşıladı.

Sarı kırmızılılar, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve yöneticilerine özel localarında akşam yemeği verdi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, bu yemekte samimi bir görüntü sergiledi

Podolski'den üçlü şov!

Galatasaray'ın Alman yıldızı dünkü 90 dakika öncesinde sarı kırmızılı tribünlere üçlü çektirdi.

Maç öncesinde Galatasaray takımı sahaya çıkar çıkmaz tribünler Podolski'yi seslenip " Podolski buraya üçlü çektir tayfaya" bağırdı.

Alman yıldız da, tribünlerin bu isteğini kırmayıp taraftarları coşturdu.

TT Arena'da Beşiktaş'a gönderme...

Beşiktaş taraftarı, Türk Telekom Arena Stadı'ndaki maça saat 15:30'da güvenlik sebebi ile alınırken Galatasaray kulübü siyah beyazlıların, tezahüratlarını dindirmek adına manidar bir parça tercihinde bulundu.

TT Arena'da maç öncesinde sık sık Kenan Doğulu'nun ' Önce rütbeni bileceksin" parçası ile 4.yıldızı takan Galatasaray taraftarı bu sezon şampiyonluğa ulaşması halinde 3. yıldızını takacak olan Beşiktaş'a gönderme yaptı.

Igor Tudor'dan 3 isme makas...

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, dün 3 futbolcusunu kadroya almadı. Hırvat teknik adam performanslarını yeterli görmediği Sinan Gümüş, Martin Linnes Luis Cavanda'yı 18 kişilik maç kadrosuna almadı.

Bruma takıma döndü, barış resmen ilan edildi

Rizespor deplasmanına ' Canım sıkkın, mutsuzum' diyerek çıkışıp Tudor'un tüm ısrarlarına rağmen gitmeyen Bruma ilk 11'de sahaya çıktı.

Hafta içinde Bruma'nın antrenmanlardaki hırsı ve performansından memnun olan Galatasaray Teknik Direktörü Tudor, Garry Rodrgiues'in yerine ilk 11'de Portekizli futbolcuya şans verdi.

Sabri Sarıoğlu yok

Sabri Sarıoğlu kafa toplarındaki zafiyeti yüzünden formayı Semih Kaya'ya kaptırdı. Hafta boyunca Galatasaray'ın bu sezon büyük sorun yaşadığı yan toplar ile alakalı özel çalışmalar yaptıran Igor Tudor, Sabrİ'yi ilk 11'e almadı.

Sabri'nin hava toplarında zayıf kalması ve defansif anlamda yeterli görmeyen Tudor, sürpriz bir hamleye imza atıp sağ bekte Semih Kaya'ya şans tanıdı.

"Bana Yunanistan'da lazımsın"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile konuşan Aboubakar Galatasaray derbisinde oynamak için izin istedi. Güneş ise Aboubakar'a "Uzun bir yolculuktan geldin. Bana Yunanistan'da lazımsın. Olimpiakos maçına kadar kendine iyi bak." ifadesini kullandı. Güneş, Cenk Tosun'un formda olduğunu ve ikinci yarıda değişime gidebileceğini vurguladı

Dev pankart açtılar

Beşiktaşlı taraftarlar Arena'daki derby maçı için özel pankart hazırladılar. Siyah Beyaz Derneği ve taraftar gruplarının hazırladığı "Sana gelmediğim gün öldüğüm gündür" ve Sadece Beşiktaş" pankartından başka pankart sokulmadı

"Beşiktaş taraftarına telefonla geçmiş olsun"

Arena'ya gelen taraftar kafilesinden Beşiktaşlı bir taraftarın otobüsün kapısından düşüp hastaneye kaldırılması üzerine siyah beyazlı kulübün yöneticisi Ahmet Nur Çebi taraftarın yakınlarını telefonla arayarak geçmiş olsun dedi ve kulüp olarak taraftarın iyileşmesi için tüm imkanları seferber ettikmlerini söyledi

Mitrovic son anda 11'den çıkartıldı

Beşiktaş Teknik Direktörü Ümraniye'de kadroyu oluştururken futbolcularla tek tek konuştu ve Mitrovic ile fikir alış verişinde bulundu. Güneş takımı bozmayacağını ve istikrarlı futbol sergileyen Atınç'tan yana tercihini kullandı. Bir gün önce ilk 11 kişilik kadroda denediği Mitrovic'i kadrodan çıkardı.

Derbi öncesi barış ve destek!

Son haftalarda Galatasaray takımının ortaya koyduğu futbolu beğenmeyen ve yönetim ile birlikte sarı kırmızılı takımı sık sık protesto eden taraftarlar dün derbi nedeniyle bu tavırlarını askıya aldı.

Galatasaray taraftarı Beşiktaş derbisi öncesinde sarı kırmızılı oyuncuları tek tek tribünlere çağırıp destek verdi.

İki efsane plaket aldı

Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesinde Simoviç ile Muslera'ya sarı kırmızılı kulüp tarafından özel plaket verildi. Galatasaray forması ile tam 187 maça çıkarak en fazla forma giyen isim olan Zoran Simovic'in rekorunu dün Fernandı Muslera egale etti.

Galatasaray Kulübü 2.Başkanı Cengiz Özyalçın, Simovic'e plaketini verdi. Muslera ise Simovic'ten teşekkür plaketini aldı.

Galatasaray'ın kasası doldu

Sarı kırmızılılar Beşiktaş derbisinde taraftarın gösterdiği ilgi ile kasasına 7 milyon TL para sokmuş oldu. Galatasaray taraftarının 25 bin üzerinde aldığı bilet ve GS STORE ürün satılı ile sarı kırmızılılar 7 milyon TL'ye yakın gelir elde etti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.