1. HABERLER

  2. Fransa'dan Yaşar Kemal'e NİŞAN
Fransadan Yaşar Kemale NİŞAN

Fransa'dan Yaşar Kemal'e NİŞAN

Yaşar Kemal, 17 Aralık'ta Fransız Sarayı'nda yapılacak törenle en üst düzey Fransız Nişanı olan Legion d'Honneur'ün sahibi olacak.

A+A-

Edebiyatçı Yaşar Kemal, en üst düzey Fransız Nişanı olarak kabul edilen ''Grand Officier dans l'Ordre National de la Legion d'Honneur'' nişanı ile onurlandırılacak.

Edebiyatçı Yaşar Kemal, 17 Aralık'ta Fransız Sarayı'nda yapılacak törenle en üst düzey Fransız Nişanı olan Legion d'Honneur'ün sahibi olacak.

T24'te yer alan habere göre, Legion d'Honneur Büyük Şansölyesi Orgeneral Jean-Louis Georgelin, İstanbul'daki Fransız Sarayı'nda gerçekleştirilecek törenle Yaşar Kemal'e ''Grand Officier dans l'Ordre National de la Legion d'Honneur'' nişanını takdim edecek.

İlk olarak 1802 yılında ihdas edilen ve Fransa'nın en üst düzey ve en seçkin nişanı olan Legion d'Honneur, layık görülenlerin olağanüstü çalışmalarını ödüllendiriyor.
''Grand Officier dans l'Ordre National de la Legion d'Honneur'' nişanı, Yaşar Kemal'in ''Olağanüstü edebi güzergahına, tüm eserlerinin içine işlemiş hümanizmaya ve kültürlerin çeşitliliği ile kültürlerarası diyalog hizmetindeki aralıksız hizmetlerine duyulan saygıyı'' ifade ediyor.

1983'de ''Commandeur'' mertebesiyle bu nişanı alan Yaşar Kemal, ''Grand Officier'' mertebesiyle onurlandırılan çok az sayıda kişiden biri olacak. (

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.