1. HABERLER

  2. Cesetteki Telefon Poliste Çıktı
Evliya Camii'nde MEVLİT Okutuldu

Evliya Camii'nde MEVLİT Okutuldu

Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hz., Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitleri ile Sarıkamış Şehitleri adına Evliya Camii'nde mevlit okutuldu.

A+A-
Kars Müftülüğü ve Şehit Ebu-l Hasan Harakani Derneği organizasyonuyla; Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hz., Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitleri ile Sarıkamış Şehitleri adına Evliya Camii'nde mevlit okutuldu.
Kur'an-ı Kerim tilavatleri, mevlit ve dualardan sonra bir konuşma yapan İl Müftüsü İlyas Gümüş, Muharrem ayında tarihte çok önemli olayların vuku bulduğunu ifade etti.


Gümüş, "Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)'in aziz torunu Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşı Kerbela'da şehit edilmiştir. Yine Kars'ın medarı iftiharı olan, şu anda içinde bulunduğumuz Evliya Camii bahçesinde Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri Muharrem ayında 1033 tarihinde Bizanslılarla Anı Harabeleri yakınında yapılan savaşta şahadet şerbetini içmiş ve şehitlik rütbesini elde etmiştir. Yine Muharrem ayına denk gelen 26-27 Aralık'ta Sarıkamış Allahu Ekber Dağları'nda tarihte bir benzeri olmayan kurşun atmadan ve kurşun yemeden 90 bin askerimiz şehit olmuştur." dedi.
Konuşmasında, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Müftü Gümüş, her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış, ecdad tarafından vatan olarak ikram edilmiş bu cennet vatanın kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.
Müftü Gümüş, "Onun için Kerbela'dan kurtuluş savaşımıza, Çanakkale Savaşı'na, Dumlupınar'a, İnönü Savaşı'na, Sakarya Meydan Muharebesi'ne kadar o günden bugüne kadar şahadet şerbetini içmiş bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Yüce Rabbim bu cennet vatanımızda bizlere bir daha acılar göstermesin. Birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Yüce Rabbim, güzel vatanımızın üzerinde kirli emelleri olan dahili ve harici bedbahtlara fırsat vermesin. Yüce Rabbim bütün şehitlerimize rahmet eylesin." diye konuştu. Mevlit sonrası cemaate aşure ikram edildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.