1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İzmir'de Ortak Kabine TOPLANTISI
Eutelsat Mahkum, Med Nûçe TV Yayına Başlayacak

Eutelsat Mahkum, Med Nûçe TV Yayına Başlayacak

Paris Mahkemesi, Med Nûçe TV'nin yayınını durduran Eutelsat'ı mahkum etti. Kanal yeniden yayına başlayacak, Eutelsat tazminat ödeyecek.

A+A-

Paris Ticaret Mahkemesi, Eutelsat uydu şirketi tarafından yayını durdurulan Med Nûçe TV’ynin yayınının yeniden başlamasına karar verdi.

ANF’nin haberine göre Eutelsat’ı mahkum eden mahkemenin kararında yayın durdurma kararının Eutelsat’a değil, Belçika’nın yetkili radyo televizyon kurumuna ait olduğu belirtildi.

Kararda, Avrupa Sınırötesi Televizyon Sözleşmesi’nin Eutelsat tarafından ihlal edildiği belirtildi.

Med Nûçe TV’nin Hotbird uydusundaki yayınının yeniden başlaması gerektiği belirtilen karara göre ayrıca, Eutelsat, Med Nûçe’ye 5 bin Euro tazminat ödeyecek. Yayın derhal başlamazsa her gecikme günü için de 10 bin Euro tazminat ödemek durumunda kalacak.

Paris Mahkemesi dün Newroz TV ile ilgili kararında da yayın durdurma kararının Belçika makamına ait olabileceğini belirterek televizyonun yeniden yayına başlamasına hükmetmişti.

Mahkeme Med Nuçe TV’nin programlarının ve Hotbird uydu yayınının yeniden başlatılmasına da karar verdi. Televizyonun uğradığı zararların belirlenmesinin Belçikalı şirkete ait olduğunu belirten mahkeme, bu konuda yetkisizlik kararı verirken, Eutelsat’ı Med Nuçe TV’ye 5 bin Euro tazminat ödemeye mahkum etti. Bu kararla birlikte Eutelsat’ın Med Nuçe TV yayınlarını yeniden başlamaması halinde her gecikmeli gün için 10 bin Euro tazminat ödemesine karar verdi.

Hotbird ve Eutelsat

Fransa şirketi, Eutelsat tarafından işletilen Hotbird uydu grubu, Avrupa, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'ya yayın yapıyor.

Bünyesinde çok sayıda şifreli ve şifresiz yayın barındıran Hotbird'de yer alan kanallar arasında SKY Italia, Al Jazeera Sports ve Orange France da var.

Ne olmuştu?

Eutelsat, RTÜK’ün talebi üzerine, 3 Ekim’de Med Nûçe TV’nin ve 11 Ekim’de de Newroz TV’nin yayınları durdurmuştu.

Paris Mahkemesi dün verdiği kararda Newroz TV’nin yeniden yayına başlamasına hükmetti, kararın Med Nûçe TV’ye de emsal olması bekleniyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.