1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış’ta 3.6 Büyüklüğünde Deprem
Esnaf ve Sanatkarlara 50 Bin TL Faizsiz Kredi

Esnaf ve Sanatkarlara 50 Bin TL Faizsiz Kredi

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KARSESOB) Başkanı Adem Burulday, ekonomik canlanmanın sasağlanabilmesi için faiz kredi verileceğini belirtti.

A+A-

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KARSESOB) Başkanı Adem Burulday, ekonomik canlanmanın sasağlanabilmesi için faizsiz kredi verileceğini belirtti.

İHA'nın haberine göre, Adem Burulday, 50.000 TL. bankalar üzerinden kullandırılacak kredinin faiz oranının tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını söyledi.

Başkan Adem Burulday, “KOSGEB tarafından KOBİ’lere yönelik olarak ekonomik canlanmanın sağlanabilmesi amacıyla “İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği” uygulaması planlanmıştır. Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limiti 50.000 TL. olup, bankalar üzerinden kullandırılacak kredinin faiz oranının tamamı KOSGEB tarafından karşılanacaktır. Kredi vadesi ise, ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde geri ödemeli toplam 36 ay şeklindedir” dedi.

Burulday, “İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği” için başvuruların 19 Aralık 2016 tarihinde başlatılacak şekilde planlanan programdan faydalanabilmenin ilk şartı KOSGEB veri tabanına kayıtlı beyannamelerinin güncel olmasıdır. KOSGEB işletme sermayesi kredi faiz desteği programından yararlanacak ilimiz işletmelerinin, en geç 19 Aralık 2016 tarihine kadar KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırması, kayıtlı olanların ise beyannamelerini aynı tarihine kadar güncellemesi gerekmektedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.