Esenyurt Üniversitesi’nde Öğrencilerin Yüzde 89’una Burs

Esenyurt Üniversitesi’nde Öğrencilerin Yüzde 89’una Burs

Öğrencilerine eğitim ve istihdam noktasında önemli katkılar sağlayan İstanbul Esenyurt Üniversitesi, her 100 öğrenciden 89’unun burs alması sebebiyle de tercih edilen üniversiteler arasında yer alıyor...

A+A-

Öğrencilerine eğitim ve istihdam noktasında önemli katkılar sağlayan İstanbul Esenyurt Üniversitesi, her 100 öğrenciden 89’unun burs alması sebebiyle de tercih edilen üniversiteler arasında yer alıyor.

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonun bitmesinin ardından sonuçların açıklanmasıyla adayların tercih dönemi başladı. Bu zorlu süreçte İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Sarayı’nda kurulan Üniversite Tercih Fuarı’nda stant açan İstanbul Esenyurt Üniversitesi hem öğrencilere danışma hizmeti veriyor hem de kritik bir zamanda öğrencilere kariyer planlama konusunda yardımcı oluyor.

Öğrencilerin alacakları kararların geleceklerini ciddi anlamda etkileyeceğini belirten İstanbul Esenyurt Üniversitesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Özgür Güler, tercih döneminde öğrencilerin gidecekleri okulun akademik kadrosunu iyi araştırmaları gerektiğine söyledi.

Yerel yönetim desteği

Esenyurt Üniversitesi’nin eğitim kadrosu açısında oldukça dikkat çekici olduğunu dile getiren Güler, Türkiye’de bir ilk olarak da yerel destekli bir üniversite olmalarının önemine vurgu yaparak, “Bizim fiziksel anlamda olsun manevi anlamda olsun arkamızda koskoca bir belediye var. Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu bu projeyi ilk günden bu yana bir çocuğu gibi görmekte ve yapılan şeyler hakikaten bölgemizi gerek kültürel, gerek kimlik, gerekse gelişme anlamında gerçekten çok iyi bir noktaya taşıyor” dedi.

Her öğrenciye kendisine uygun burs

Üniversite olarak verdiklerini burslara dikkat çeken Öğr. Gör. Özgür Güler, “Bizim tanıtım materyellerimizde ‘yüzde 89 burs’ gibi bir sloganımız var. Bize gelen her öğrenci, neredeyse 100 öğrenicinin 89’u kendisine uygun bir bursla okuyor. Bu konuda biz gerçekten başka bir üniversite ile kıyaslanmayacak şekilde eğitime tam destek oluyoruz. Bunu yaparmış gibi yapmıyoruz. Bunun dışında başarıyı destekliyoruz. Bizim üniversitemizde öğrencilerimiz eğitime yöneldikleri ölçüde çok ciddi anlamda geri dönüşler alıyorlar. Öğrencinin üretime bizzat dahil olduğu bir üniversiteyiz. Aslında biliyorsunuz Esenyurt sanayi anlamında güzide kurumların olduğu bir bölge. Öğrencilerin okulu bitiyor ancak istihdam problemleri başlıyor. İnsanların okudukları mesleği icara edebilmek adına bir yerde çalışabilmeleri gerekiyor. Bu konuda da çok başarılıyız” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere iş imkanı

İş adamları ile dönem dönem kariyer toplantıları yaparak istihdam sorunlarını da masaya yatırdıklarını anlatan Güler, şunları söyledi:

“Üniversitemizde bir kariyer ofisimiz kurulma planlamaları yapıldı. İş adamlarıyla yaptığımız toplantılarda, onların kariyer anlamında öğrencilerimize desteğini ele aldık. Biz bireysel anlamda da öğrencilerimizi işe yerleştirebiliyoruz. Profesyonel iş talepleri ya da kalkınma ajansları tarafından gelen personel talepleri oluyor. Bunları da takip ediyoruz. Yeni olmak algıda biraz sıkıntılı olabilir ama yeni olmak yapılan her şeyin de yeni olduğuna anlamına gelir. Bugün biz Türkiye’de, bir radyo televizyon stüdyosu olarak birçok fakültede olmayan stüdyoya sahibiz. Bilgisayar atölyelerine ya da laboratuvarlara baktığımızda gerçekten kesenin ağzını açan bir üniversiteyiz.”

Esenyurt Üniversitesi’nde Öğrencilerin Yüzde 89’una Burs İmkanı

Esenyurt Üniversitesi’nde Öğrencilerin Yüzde 89’una Burs İmkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.