
Erzurum’da Yabani Hayvan Paniği.. Kayalıklardan Düşen 26 Buzağı Telef Oldu!
Erzurum’un Şenkaya ilçesinde merada otlayan buzağı sürüsünün paniğe kapılması sonucu 26 buzağı kayalıklardan düşerek telef oldu.
Erzurum’un Şenkaya ilçesinde merada otlayan buzağı sürüsünün paniğe kapılması sonucu 26 buzağı kayalıklardan düşerek telef oldu.
İlk belirlemelere göre olayın, sürüye yabani bir hayvanın saldırmasının ardından yaşandığı değerlendirildi.
Bölgede ilgili kurumlar tarafından inceleme başlatılırken, olayla ilgili tutanak düzenlendi.
OLAY MERADA MEYDANA GELDİ
PolitiKARS’ın haber kaynaklarından derlediği bilgilere göre; Erzurum’un Şenkaya ilçesinde Serkan Kartal’a ait buzağı sürüsü merada otlatıldığı sırada paniğe neden olan bir olay yaşandı.
İlk belirlemelere göre sürünün yabani bir hayvanın saldırısıyla ürkerek kaçışmaya başlaması üzerine 26 buzağı kayalık alana düşerek telef oldu.
İNCELEME BAŞLATILDI
Olayın ardından ilgili kurum ekipleri bölgeye giderek inceleme yaptı. Telef olan hayvanlarla ilgili gerekli tespit ve tutanak işlemlerinin gerçekleştirildiği bildirildi.
Yetkililerin olayın kesin nedenine ilişkin incelemelerinin sürdüğü öğrenildi.
ÜRETİCİ DESTEK BEKLİYOR
Hayvanların sahibi Serkan Kartal, olay nedeniyle büyük maddi zarar yaşadığını belirterek mağduriyetinin giderilmesi için destek beklediğini ifade etti.
İnceleme sürecinin tamamlanmasının ardından hazırlanacak rapor doğrultusunda ilgili işlemlerin yürütülmesi bekleniyor.














HABERE YORUM KAT