1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Iğdır’da FETÖ Operasyonu: 22 Gözaltı
Erzurum'da Kar ve Tipi

Erzurum'da Kar ve Tipi

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışı ve tipi nedeniyle bin 194 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

A+A-

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışı ve tipi nedeniyle bin 194 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle yolcular mahsur kalırken, hastalar snowtracklarla kurtarılarak hastanelere yetiştirildi.

Bölge genelinde son günlerde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum’daki 767 mahallenin yanı sıra Ağrı’da 179, Erzincan’da 151, Ardahan’da 42, Iğdır’da 29, Kars’ta 26 köye ulaşım sağlanamıyor.

Erzurum’dan sabah 07.00’de Çat’a hareket eden otobüs, ilçeye 10 kilometre kala yolcularıyla birlikte mahsur kaldı. Tipi yüzünden kapanan yolda göz gözü görmezken, yolculardan bazılarının donma tehlikesiyle karşıya bulunduğu bildirildi. Yaklaşık 4 saat karla kapalı yolda kurtarılmayı bekleyen yolcular, ulaşacak yardımı bekledi. Otobüsün içinin buz kestiğini ve neredeyse hareket bile edemez hale geldiklerini anlatan yolcular, seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalıştı.

"Erzurum Büyükşehir Belediyesi bu sezon kar için 55 milyon para harcadı"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine bağlı ekipler, mahalle yollarını açmak için çalışma yürütüyor. Belediye ekipleri, ayrıca il merkezinde de karı temizlemek için kepçe, kamyon ve diğer araçlarla çalışmalarını sürdürüyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesinin bu sezon 285 bin ton kar kaldırarak 55 milyon lira para harcadığı öğrenildi.

Öte yandan kar ve tipi nedeniyle yolları kapanan Tekman ilçesine bağlı köylerde hastalar kar üstü araçları snowtracklarla kurtarılarak hastanelere yetiştirildi.

Erzurum'da Kar ve Tipi

Erzurum'da Kar ve Tipi

Erzurum'da Kar ve Tipi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.