1. HABERLER

  2. Erzurum'da Irkçı Saldırılar SÜRÜYOR!
Erzurumda Irkçı Saldırılar SÜRÜYOR!

Erzurum'da Irkçı Saldırılar SÜRÜYOR!

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde Kürt öğrencilere yönelik ırkçı saldırılar sürüyor.

A+A-

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde Kürt öğrencilere yönelik ırkçı saldırılar sürüyor. Yapılan saldırılarda şu ana kadar 5 Kürt öğrenci yaralanırken, okulda gerginlik devam ediyor.

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde aralarında esnaf ve siyasi partilerin gençlik yapılanmalarında yer alanların da olduğu belirtilen kalabalık bir ülkücü grubun Kürt öğrencilere yönelik başlattığı saldırılar sürüyor. Şu ana kadar 5 Kürt öğrencinin yaralandığı bildirildi. Baskı ve saldırıların sürdüğü Erzurum'da hak ihlallerinin had safhaya geldiğini dile getiren İHD Erzurum Temsilcisi Medeni Aygül, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu. Artık basın açıklamalarına bile izin verilmediğine dikkat çeken Aygül, ırkçı saldırıların son bulmasını istedi. Aygül, "Kürt öğrenciler burada tam hedef haline geldi. Buradaki saldırılara maruz kalan Kürt öğrenciler, demokratik bir şekilde tepkilerini dile getirmek için basın açıklaması yapmak istedi yine ırkçı saldırıya maruz kaldılar" dedi.

Üniversite rektörünün, "okulun 99 kapısı var hangisinde önlem alalım" yönündeki açıklamasına tepki gösteren Aygül, emniyet ve okulun önlem almaması durumunda daha büyük sorunların baş göstereceğini dile getirdi

'Baskılardan dolayı arkadaşlarımız okulu bıraktı'

Okulda saldırıya uğrayan öğrencilerden S.Y. "Evime giderken takım elbiseli üç kişi tarafından durduruldum. Bana ismimle hitap ederek, 'sen bugün basın açıklamasına katılan öğrencilerdensin. Biz seni biliyoruz. Sen ateşle oynuyorsun. Biz ülkü ocaklarından geliyoruz. Basın açıklamasındaki görüntülerin var bizde. Burası Erzurum'dur buradan çıkış yok' gibi tehditlerden sonra bana fiziki olarak saldırdılar. Beni linç etmek istediler. Bunun yanı sıra okuldaki hocalar tarafından bile tehdit ediliyoruz. Çok sayıda arkadaşımız bu yüzden okulu bırakıp memleketine döndü" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.