1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Başkan Sakık Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Erzurum | Palandöken’de ‘Kayak Sezonu’ Açıldı

Erzurum | Palandöken’de ‘Kayak Sezonu’ Açıldı

Palandöken Kayak Merkezi'nde, kar yağışı gecikince ‘suni karlama’ ve ‘kar saklama’ yöntemleri devreye alındı.

A+A-

Palandöken Kayak Merkezi'nde, kar yağışı gecikince ‘suni karlama’ ve ‘kar saklama’ yöntemleri devreye alındı.

PolitiKARS'ın DHA'dan derlediği bilgiye göre, 3 bin 176 metre rakımlı Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde, sezon öncesi beklenen kar yağışı olmayınca "suni karlama" ve "kar saklama" yöntemleri uygulandı.

İlk etapta 2 bin 650 ile 2 bin 450 metresindeki ışıklandırılmış 2 kilometrelik pist açıldı ve otellerde 12 Aralık itibarıyla müşteriler alınmaya başlandı. Türkiye'de kayak yapılabilen tek yer olması nedeniyle Palandöken'de rezervasyonlarda yüzde 40 oranında artış olduğu belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Ejder 3200 A.Ş. Genel Müdürü Selim Bağrıyanık, "Her yıl olduğu gibi bu yılda geleneği bozmayıp kar saklama ve suni karlama yöntemi ile sezonu ilk açan kayak merkezi olduk. Geçen yıldan sakladığımız 35 bin metreküp karı serip, üzerine de 45 bin metreküp su tüketerek elde edilen 60 bin metreküp suni kar yağdırdık. 50 metre genişliğinde olan pistteki kar kalınlığı 50 santime ulaştı. Bu pist ayrıca ışıklandırılmış olduğu için tatilciler gecede kayak yapabiliyor. Suni karı yapabilmek için hava sıcaklığı sıfırın altında 5 dereceye kadar düşmesi gerekiyor. Suni karlı pistte kayak yapmak da ayrıcalıktır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.