1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. 2026 Arıcılık Desteklerinin Ayrıntıları Belli Oldu.. Başvurular 30 Ekim’de Bitiyor!
Erzurum-Erzincan Kara Yolu Açıldı.. Sansa Deresi’nde Kontrollü Geçiş Başladı!

Erzurum-Erzincan Kara Yolu Açıldı.. Sansa Deresi’nde Kontrollü Geçiş Başladı!

Erzincan’da sağanak yağışın ardından heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Erzincan-Erzurum kara yolu, temizlik çalışmalarının ardından yeniden açıldı.

A+A-

Erzincan’da sağanak yağışın ardından heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Erzincan-Erzurum kara yolu, temizlik çalışmalarının ardından yeniden açıldı.

Sansa Deresi mevkisinde yola sürüklenen kaya ve toprak parçaları temizlendi; Aşkale ve Ekşisu’da bekleyen araçların kontrollü geçişine izin verildi.

Karayolları ve ilgili kurumların bölgede kontrolleri sürerken, sürücülerin güzergâhta dikkatli olması ve ekiplerin yönlendirmelerine uyması istendi.

HEYELAN ULAŞIMI DURDURDU

PolitiKARS’ın haber kaynaklarından derlediği bilgilere göre; Erzincan’da etkili olan kuvvetli sağanak, Erzincan-Erzurum kara yolunun Üzümlü ile Kargın beldeleri arasındaki Sansa Deresi mevkisinde heyelana yol açtı.

Yamaçlardan kopan kaya ve toprak parçalarının yanı sıra su ve rüsubatın yola sürüklenmesi üzerine güzergâh çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldı. Bölgeye Karayolları, Devlet Su İşleri (DSİ), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri sevk edildi.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Ekipler, iş makineleriyle yola sürüklenen kaya ve toprak parçalarını temizledi. Menfez ve köprü altlarında biriken suların tahliyesi için de çalışma yürütüldü.

Güvenlik kontrollerinin ardından kara yolu yeniden araç trafiğine açıldı. Aşkale ve Ekşisu mevkilerinde tedbir amacıyla bekletilen araçların geçişine kontrollü şekilde izin verildi.

BÖLGEDE KONTROLLER SÜRÜYOR

Yetkililer, heyelanın yaşandığı kesimde kontrollerin devam ettiğini bildirdi. Yağışın etkili olduğu bölgede seyahat edecek sürücülerin yoldaki olası kaya ve toprak birikintilerine karşı dikkatli olması, trafik ekiplerinin yönlendirmelerini takip etmesi gerekiyor.

Ulaşımın yeniden başlamasına rağmen güzergâhtaki güvenlik kontrolleri sürdürülüyor.

Erzurum-Erzincan Kara Yolu Açıldı.. Sansa Deresi’nde Kontrollü Geçiş Başladı!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.