1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Erkeklerde Yüzyılın Problemi İktidarsızlık
Erkeklerde Yüzyılın Problemi İktidarsızlık

Erkeklerde Yüzyılın Problemi İktidarsızlık

Uzmanlar, 40-70 yaş arası erkeklerin yarısında iktidarsızlık sorununun görülmekte olduğunu belirtti.

A+A-

Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, 40-70 yaş arası erkeklerin yarısında iktidarsızlık sorununun görülmekte olduğunu belirtti.

İktidarsızlığın erkeklikleri en çok korkutan cinsel problem olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, “40 yaşından sonra sertleşme problemi daha sık görülür. 40-70 yaş arası erkeklerin yarısında iktidarsızlık sorunu görülmektedir. 40 yaş öncesi iktidarsızlık problemlerinin neredeyse tamamı psikolojiktir. 40 yaşından sonra fiziksel problemlerde iktidarsızlığa sebep olur. İktidarsızlığın yüzde 40’ı sadece fiziksel hastalıklara bağlı, yüzde 20’si sadece psikolojik, yüzde 40’ı ise hem fiziksel hem de psikolojik sorunlara bağlı oluşmaktadır. Fiziksel hastalılardan tansiyon sorunları, şeker hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları, felçler, aşırı alkol tüketimi, aşırı sigara tüketimi ve bazı ilaçlar iktidarsızlık sorununa neden olabilmektedir” diye konuştu.

İktidarsızlık sorunu yaşayan erkeklerin öncelikle üroloji doktoruna başvurmalarını öneren Üney, şöyle konuştu:

“Eğer fiziksel bir hastalık yok ise durum psikolojik olarak değerlendirilmelidir. Psikolojik olması çabucak geçeceği anlamında değildir. Psikolojik kökenli iktidarsızlık durumunda kişi, cinsel terapi konusunda deneyimli bir psikiyatrist ya da deneyimli bir psikoloğa başvurmalıdır. Psikolojik nedenlerin arasında en sık görüleni endişe bozukluklarıdır. Bunun dışında stresli yaşam, alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı, eşle problemler, eşini beğenmeme, kişinin eşi dışında başka ilişkilerinin olması, yoğun çalışma temposu, eşin hamileliği, eşin emzirmesi, eşin fazla baskıcı tutumu da önemli nedenler arasındadır. Cinsel terapide öncelikle kişiye cinsellikle ilgili bilgi verilir. Tedavi genelde 8-12 seans sürer ve ilaç kullanılmaz. Çift olarak tedaviye gelinmesi tedavinin başarısını yükseltir. Cinsel terapide yaş sınırı yoktur.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.