1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Erkeğin Kimliğine Estetik Yaklaşım
Erkeğin Kimliğine Estetik Yaklaşım

Erkeğin Kimliğine Estetik Yaklaşım

Uzmanlar, özellikle erkeğin kimliğini oluşturan öğelere yönelik estetik müdahalelerin çok talep edildiğini söyledi.

A+A-

Tıptaki gelişmelerle birlikte kadınlar kadar erkeklerin de estetik görünüme önem verdiğini belirten uzmanlar, özellikle erkeğin kimliğini oluşturan öğelere yönelik estetik müdahalelerin çok talep edildiğini söyledi.

Mesleki başarının genç ve dinamik görünümden geçtiği günümüzde gelişen sosyokültürel yapı ile erkeklerin görünümlerine daha bir dikkat eder hale geldiğini vurgulayan uzmanlar, özellikle erkeğin kimliğini oluşturan öğelerin yoksunluğunun erkekte ciddi sosyo-psikolojik sorunlara sebebiyet verebileceğinin altını çizdi. En sık rastlanan sorun olan saç kayıplarının farklı sebepleri olabileceğine vurgu yapan uzmanlar, sebebin doğru araştırılarak buna göre doğru tedavinin uygulanması gerektiğini söyledi. Saç dökülmesi ile ilgili farklı tedavi alternatifleri olduğunu belirten Prof. Dr. Mesut Özcan, “Her saç teli büyüme evresini tamamladıktan sonra dökülür ve günlük ortalama yüz tel saç kaybı normal bir değerdir. Dökülenin yerine zaten yenisi çıkarak uzamaya devam eder. 100 tel üzeri dökülme ve yenileme söz konusu değil ise orada ciddiyetle durulmalıdır. Erken dönem saç dökülmesinin tedavisi için henüz seyrelme başlamamışken bir takım özel karışım ilaçlar ya da PRP ile müdahalede bulunmak mümkündür. Saç mezoterapisi adı verilen bu ilaç karışımı saç derisinin orta tabakasındaki direkt kıl köklerine özel bir enjeksiyon yöntemiyle enjekte edilir. PRP’de ise trombosit yönünden zengin sıvının elde edilmesi için kişiden az miktarda kan alınarak özel bir işlemden geçirilir. Daha sonra da elde edilen bu sıvı, dökülmenin yaşandığı sorunlu bölgeye uygulanır. Trombosit hücreleri, kanın pıhtılaşmasında ve hasarlı damarları, dokuları onarmakla görevli büyüme faktörlerini içeren hücrelerdir. PRP uygulaması ile hedef bölgeye çok sayıda trombosit ve içeriğindeki büyüme faktörleri taşınmış olur” dedi.

Erkeklerde genetik faktörlere bağlı saç kayıplarında tek tedavinin saç ekimi olduğunun altını çizen Özcan, merdiven altı saç ekimine dikkat çekti. Özcan, “Güven ve başarı endeksli olarak saç ekimi konusunda artan hasta talepleri ile merdiven altı olarak tabir ettiğimiz saç ekim merkezleri de ne yazık ki çoğaldı. Türkiye’de ortalama bir saç ekim merkezinde saç ektirmeyi düşünenler için saç ekim fiyatları ise farklılık arz etmektedir. Saç ekimi cerrahi bir işlemdir. Hijyenik ve steril koşullarda uzman doktor kontrolünde yapılması gerekmektedir. Operasyon sırasında kullanılan anestezik ilaçların fazla verilmesi hastada hayati risk oluşturabilir. Daha sonrasında ise geri dönüşü olmayan sağlık problemleriyle karşı karşıya kalınabilir. Burada dikkat edilmesi ve bilinmesi gereken nokta, saç ekiminin bir estetik cerrahi işlem olduğudur” diye konuştu.

Kültürümüzde erkekliğin bir sembolü, erkeğin kimliğini oluşturan ve dış görünümüne ayrı bir hava veren bıyık ve sakalın bulunmaması ya da çeşitli sebeplerle yer yer seyrek olması durumuna da çözümün var olduğunu belirten Özcan, “Aynı saç ekimi operasyonunda olduğu gibi ense bölgesinden kıl kökleri alınarak sakalın ve bıyığın sorunlu olan bölgelerine nakil yapılabilmektedir. Bıyığın ve sakalın gereksiz kısımdaki kökleri alınarak da sıklaştırma yapılabilir. Sakal altı boyun kısmındaki ve elmacık kemiği üzerindeki dağınık kökler alınarak seyrek olan bölgelere ekim yapılabilir” şeklinde konuştu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.