1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Adaletin Terazisi.. Selahattin Demirtaş'a 2 Yıl 6 Ay Hapis Cezası!
Erdoğan'ın Oteline Saldırıda Yer Alan 11 Asker Yakalandı

Erdoğan'ın Oteline Saldırıda Yer Alan 11 Asker Yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı otele saldırı düzenleyen askerlerden 11’i Muğla'nın Ula ilçesinde yakalandı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı otele saldırı düzenleyen askerlerden 11’i daha yakalandı.

Dün akşam Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi'nde bir vatandaşın kaçan askerlerden beşini bir su kanalında gördüğü ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda Jandarma özel harekat ekibi sevk edildi.

İhbar üzerine başlatılan çalışmalar kapsamında önce 9 asker yakalandı; ardından askerlerden Mustafa Serdar Özay ile Muammer Gözübüyük de aynı bölgede yakalandı.

Marmaris'teki Çetibeli Karakolu'na götürülen askerler, işlemlerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

Saldırıda 37 askerin yer aldığı açıklanmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırıda bulunan askerlerin sayısının 37 olduğu açıklanmıştı.

Saldırının ardından ormanlık alana kaçan askerlerden 25'i daha önceki operasyonlarla yakalanmıştı. Gözaltına alınan zanlılardan 23'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Askerlerden 2'sinin ise Muğla Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin ise suikast girişiminin ertesi günü sivil kıyafetler giyerek gruptan ayrıldığı ve ormanlık alanda olmadığı bildirilmişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.